دوره 6، شماره 1 - ( شهریور 1397 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 53-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi Z, Ala A R. Health Status of Mosques and Places of Worship and the Related Factors in Sari, 2016. JRH 2018; 6 (1) :46-53
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-505-fa.html
یوسفی ذبیح‌الله، علا علیرضا. بررسی وضعیت بهداشت محیط و عوامل آن در مساجد و اماکن متبرکه شهر ساری در سال 1395. دین و سلامت. 1397; 6 (1) :46-53

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-505-fa.html


کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (2802 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به جایگاه معنوی مساجد در اسلام بر پاکیزگی آن بسیار تأکید شده است. بی‌توجهی به این موضوع موجب می‌شود که مساجد کانونی برای انتشار عوامل بیماری‌زا شوند و سلامت جمعیت استفاده‌کننده از آن آسیب ببیند. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت بهداشت محیط مساجد شهر ساری از نظر بهداشت فردی، ابزار و وسایل کار و وضعیت ساختمانی صورت گرفت.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش از پرسشنامه‌ای با 45 متغیر برای ثبت اطلاعات مساجد استفاده شد و به هر جواب یک امتیاز بر حسب درصد تعلق گرفت. از کل مساجد شهر ساری در سال 1395 با روش احتمالی تصادفی ساده 50 نمونه انتخاب شد و پس از جمع‌آوری اطلاعات بهداشتی و ورود آن‌ها به نرم‌افزار اکسل با استفاده از روش‌های آماری توصیفی- مقطعی نتایج تعیین گردیدند.
یافته‌ها: به‌طور کلی به لحاظ رعایت بهداشت فردی 9/42 درصد از مساجد در وضعیت نامطلوب، 7/26 درصد در وضعیت مطلوب و 4/30 درصد در وضعیت متوسط بودند. شایان ذکر است که 5/13 درصد از مساجد به لحاظ ساختمانی دارای متغیرهای مورد بررسی نبودند و 7/53 درصد در وضعیت مطلوب، 6/25 درصد در وضعیت متوسط و 2/7 درصد در وضعیت نامطلوب قرار داشتند. به لحاظ وسایل و ابزار کار نیز 7/9 درصد از مساجد متغیرهای مورد نظر را نداشتند و 8/48 درصد در وضعیت مطلوب، 8/32 درصد در وضعیت متوسط و 7/8 درصد در وضعیت نامطلوب بودند.
استنتاج: نتایج نشان می‌دهند که سطح وضعیت بهداشت فردی در مساجد ساری با وجود اهمیت آن در سلامت افراد پایین است و به لحاظ وسایل و ابزار کار و وضعیت ساختمانی، مساجد ساری در حد متوسطی قرار دارند. به‌طور کلی وضعیت بهداشت مساجد شهر ساری در سطحی کمتر از حد انتظار می‌باشد.
متن کامل [PDF 502 kb]   (1994 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: طب اسلامی- ایرانی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb