دوره 9، شماره 2 - ( اسفند 1400 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 58-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aslani F, Zamanian A, Bahmani A. Effect of spiritual health on the reduction of Covid-19-induced stress in cemetery staff with the mediating role of workplace spirituality. JRH 2022; 9 (2) :50-58
اصلانی فرشید، زمانیان علیرضا، بهمنی اکبر. تأثیر سلامت معنوی بر کاهش استرس ابتلا به کرونا در کارکنان آرامستان‌ها با نقش میانجی معنویت در محیط کار. دین و سلامت. 1400; 9 (2) :50-58

گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران
سابقه و هدف: شیوع و همه‌گیری جهانی ویروس جدید کرونا به‌عنوان نوعی بیماری پاندمیک، موجی از ترس و اضطراب را در کشورهای مختلف به وجود آورده و نگرانی از ابتلا به آن در کارکنان آرامستان‌ها که در مواجهه مستقیم با آن قرار دارند، محسوس‌تر است. این بیماری علاوه بر تأثیر بر سلامت جسمی افراد، سبب بروز بیماری‌های روان‌شناختی نیز می‌شود. در این شرایط، یکی از راه‌های کاهش ابعاد آسیب‌پذیری روانی، ارتقای سلامت معنوی در افراد است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر سلامت معنوی بر کاهش استرس ابتلا به کرونا در کارکنان آرامستان‌ها با نقش میانجی معنویت در محیط کار انجام شد.
مواد و روش‌ها: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر جمع‌آوری داده‌ها از نوع تحقیقات توصیفی و از شاخه مطالعات میدانی به شمار می‌آید. جامعه آماری شامل کارکنان آرامستان‌های شهرستان کرج به تعداد 168 نفر بود که با از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده 117 نفر با استفاده از فرمول کوکران به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسش‌نامه استاندارد استفاده شد. روایی پرسش‌نامه از طریق روایی محتوا و پایایی آن از شیوه آلفای کرونباخ محاسبه شد.
یافته‌ها: با توجه به نرمال بودن داده‌ها برای تحلیل آن‌ها از مدل معادلات ساختاری و نرم‌افزار AMOS نسخه 22 استفاده شد. با توجه به یافته‌های پژوهش، فرضیه اصلی تحقیق در سطح اطمینان 95 درصد تأیید شد.
استنتاج: نتایج نشان می‌دهد سلامت معنوی در کارکنان و معنویت در محیط کار باعث تقویت توان سازگاری با شرایط بیماری‌زا، کنترل افکار و احساسات، خوش‌بینی و تاب‌آوری بیشتر در کارکنان می‌شود و کاهش استرس ابتلا به بیماری کرونا را در پی دارد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: علوم قرآن و حدیث