دوره 9، شماره 2 - ( اسفند 1400 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 49-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ariapooran S, Shaibani H, Mousavi S V. Covid-19-induced Anxiety in Mothers with Young Children: The Role of Spiritual Well-being and Attachment to God. JRH 2022; 9 (2) :37-49
آریاپوران سعید، شیبانی حسین، موسوی سید ولی‌الله. اضطراب بیماری کرونا در مادران دارای فرزند خردسال: نقش بهزیستی معنوی و دل‌بستگی به خداوند. دین و سلامت. 1400; 9 (2) :37-49

گروه روان‌شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ملایر
سابقه و هدف: شیوع بیماری کووید-19 موجب ایجاد مشکلات روان‌شناختی زیادی در جامعه شده است. مادران کودکان خردسال ازجمله افراد در معرض مشکلات روان‌شناختی ناشی از کووید-19 هستند. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان شیوع اضطراب بیماری کرونا در مادران دارای فرزند خردسال و نقش بهزیستی معنوی و دل‌بستگی به خداوند در پیش‌بینی اضطراب بیماری کرونا بود.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمام مادران دارای کودکان خردسال در شهرستان ملایر بودند. نمونه آماری شامل 132 مادر دارای فرزند خردسال بود که به صورت در دسترس از مطب متخصصان کودک انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از مقیاس‌های اضطراب بیماری کرونا، بهزیستی معنوی و دل‌بستگی به خداوند استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد 39/64 درصد از مادران کودکان خردسال اضطراب متوسط و 22/21 درصد اضطراب شدید بیماری کرونا دارند. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد بین بهزیستی معنوی (بهزیستی وجودی و بهزیستی مذهبی) و دل‌بستگی به خداوند (خداوند به‌عنوان پناهگاه امن و ادراک مثبت از خداوند) با اضطراب بیماری کرونا در مادران کودکان خردسال رابطه منفی وجود داشت (05/0>p). بر اساس نتایج رگرسیون گام‌به‌گام بهزیستی معنوی (48/0-=β) و دل‌بستگی به خداوند (17/0-=β) به ترتیب در پیش‌بینی اضطراب بیماری کرونا نقش منفی‌ معنی‌دار داشتند.
استنتاج: براساس نتایج، تقویت بهزیستی معنوی و دل‌بستگی به خداوند در دوره کووید-19 و ارائه راهکارهای روان‌شناختی مبتنی بر معنویت و دل‌بستگی به خداوند برای کاهش اضطراب بیماری کرونا در مادران دارای کودکان خردسال پیشنهاد می‌شود.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: علوم قرآن و حدیث