دوره 9، شماره 2 - ( اسفند 1400 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 14-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi Mazraei E, Rezapour Mirsaleh Y, Aryanpour H. Role of theology in the acceptance of autistic children by their mothers: An original qualitative study. JRH 2022; 9 (2) :5-14
محمدی مزرعی ابتسام، رضاپور میرصالح یاسر، آریانپور حمیدرضا. بررسی نقش خدا‌شناسی در پذیرش کودک از سوی مادران دارای فرزند اتیسم: یک مطالعه کیفی. دین و سلامت. 1400; 9 (2) :5-14

دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه اردکان
سابقه و هدف: یکی از عوامل تأثیر‌گذار بر پذیرش کودکان مبتلا به اتیسم از سوی مادران، نحوه نگرش آن‌ها به خداوند است. به همین منظور هدف از پژوهش حاضر، تعیین نقش خدا‌شناسی و نگرش مادران به خداوند در پذیرش فرزند مبتلا به اتیسم است.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع کیفی است. برای جمع‌آوری اطلاعات از 9 مادر دارای فرزند اتیسم مصاحبه غیر‌ساختاریافته گرفته شد. این مادران به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند و نمونه‌گیری تا به اشباع رسیدن پاسخ‌ها ادامه یافت. برای تحلیل داده‌ها از نظریه زمینه‌ای و سه شیوه کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان می‌دهد ابعاد مختلفی از نگرش به خداوند بر پذیرش مادران دارای فرزند اتیسم نقش دارد که این ابعاد شامل 6 بعد هدفمندی آفرینش، خالق هستی، مخلوق در برابر خالق، پذیرش و تعهد، حقیقت انسان و امید به‌مثابه یک نیروی انگیزاننده زندگی است. درنهایت مدل مفهومی بر اساس این ابعاد ارائه شد.
استنتاج: با توجه به یافته‌های پژوهش می‌توان نتیجه گرفت نگرش صحیح از خداوند موجب پذیرش فرزند از سوی مادران دارای فرزند اتیسم می‌شود
واژه‌های کلیدی: خدا‌شناسی، پذیرش، اتیسم، مادران
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: علوم قرآن و حدیث