سابقه و هدف: سلامت معنوی در سازگاری و آرامش انسان ها، علی الخصوص در بیماری های مزمن دارای اهمیت زیادی است. سرطان در انسان موجب بحران جسمی، روانی می شود. لذا این مطالعه با هدف بررسی سلامت معنوی بیماران مبتلا به سرطان گوارش متاستاتیک و عوامل مرتبط انجام گرفته است.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی - مقطعی است که 250 بیمار مبتلا به سرطان گوارشی متاستاتیک در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی و کلینیک طوبی شهر ساری در سال 1392 انجام گرفت. روش نمونه گیری از نوع تصادفی بود. در این مطالعه از پرسشنامه جمعیت شناختی و سلامت معنوی Paloutzian و Ellison استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون مجذور کای، تی تست و آنوا صورت گرفت و همچنین نرم افزار SPSS 15 نیز استفاده شد.
یافته ها: میانگین کل و انحراف معیار نمره سلامت معنوی بیماران 56/12 ± 47/94 و میانگین و انحراف معیار نمره سلامت مذهبی و وجودی آنها به ترتیب49/6 ± 36/46و 96/6 ± 10/48 بود. بین متغیرهای سن، جنس، وضعیت تاهل و سطح تحصیلات بیماران با سلامت معنوی آنها ارتباط معنادار وجود نداشت (5./. P> ). اما بین سلامت معنوی با محل سکونت بیماران ارتباط معنی دار وجود داشت (04/0 p< ).
استنتاج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد، بیشتر بیماران مبتلا به سرطان گوارشی متاستاتیک از سلامت معنوی متوسطی برخوردار بودند و سطح سلامت مذهبی کمی بیشتر از سلامت وجودی بود، با توجه به فرهنگ جامعه ما، این امر طبیعی به نظر می رسد
.
دریافت: 21 تیر 1393 اصلاحات : 5 مهر 1393 پذیرش: 8 مهر 1393
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |