دوره 7، شماره 1 - ( شهریور 1398 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sabet Sarvestani R, Hadian Shirazi Z, Khani Jeihooni A. Mothers' Experience of Holy Quran Recitation Regarding Health Care for Their Children with Cerebral Palsy: A Qualitative Study. JRH 2019; 7 (1) :1-10
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-645-fa.html
ثابت سروستانی راحله، هادیان شیرازی زهرا، خانی جیحونی علی. تبیین تجربه مادران دارای کودک مبتلا به فلج مغزی از تلاوت قرآن کریم (یک مطالعه کیفی). دین و سلامت. 1398; 7 (1) :1-10

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-645-fa.html


2- استادیار، مرکز تحقیقات مراقبت‌های روان جامعه‌نگر، دانشکده پرستاری- مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (2766 مشاهده)
سابقه و هدف: فلج مغزی شایع‌ترین ناتوانایی حرکتی مزمن و یک عارضه عصبی ‌‌شناختی در کودکان است. مادران مسلمان در مواجهه با این کودکان به خواندن دعاهای مختلف، توسل به اهل بیت (س) و تلاوت قرآن کریم می‌پردازند. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف شناخت و تبیین تجربه مادران دارای کودک مبتلا به فلج مغزی از تلاوت قرآن کریم انجام شد.
مواد و روش‌ها: در مطالعه کیفی حاضر، پنج مادر دارای کودک مبتلا به فلج مغزی بستری در بیمارستان ولیعصر فسا به روش نمونه‌گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند و تحت مصاحبه نیمه‌ ساختاریافته قرار گرفتند تا زمانی که داده‌ها به اشباع رسیدند. تحلیل داده‌ها به روش تحلیل داده استقرایی صورت گرفت. شایان ذکر است که به‌منظور حمایت از صحت و استحکام داده‌ها، معیارهای مقبولیت، تأییدپذیری و انتقال‌پذیری در نظر گرفته شدند.
یافته‌ها: از تحلیل داده‌های مطالعه حاضر سه گروه اصلی و هشت زیرگروه استخراج شد که عبارت بودند از: "اعجاز درمانگری قرآن" از زیرگروه‌های "بهبود جسمی- روانی مادر و کودک"، گروه "رشد معنوی" از زیرگروه‌های "پذیرش و تسلیم مشیت الهی"، "بازگشتی قهرمانانه" و "اطمینان‌داشتن به وجود حامی معنوی" و گروه "مدیریت جامع" از زیرگروه‌های "خودمدیریتی و انجام وظیفه"، "مدیریت موقعیت" و "نگاهی رو به جلو".
استنتاج: مادران با توجه به شرایط سخت بیماری فلج مغزی و مشکلات فراوان در مراقبت از فرزندان مبتلا به آن، راهبرد تلاوت قرآن کریم را انتخاب نمودند و باور داشتند که تلاوت قرآن کریم منجر به توانمندشدن آن‌ها در ایفای نقش و کنترل‌نمودن موقعیت شده است. در این ارتباط، پیشنهاد می‌شود شرایط تلاوت قرآن کریم به‌عنوان یکی از راه‌کارهای قدرتمند تأمین نیازهای مادران برای این گروه فراهم گردد.
 
 
متن کامل [PDF 595 kb]   (1864 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: علوم قرآن و حدیث

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb