دوره 8، شماره 2 - ( اسفند 1399 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 49-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maghaminejad F, Moradi T, Safa A. The Assessment of the Nurses' Performance in Applying Ethical Principle While Bandaging Wounds in Shahid Beheshti Hospital of Kashan, Iran, in 2016. JRH 2021; 8 (2) :41-49
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-644-fa.html
مقامی نژاد فرزانه، مرادی طیبه، صفا آزاده. بررسی عملکرد پرستاران در کاربرد اصول اخلاقی حین انجام پانسمان بیماران در بیمارستان شهید بهشتی کاشان، سال 1396. دین و سلامت. 1399; 8 (2) :41-49

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-644-fa.html


دانشجوی دکترای پرستاری، دانشکده پرستاری مامایی، مرکز تحقیقات پرستاری تروما، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
چکیده:   (1786 مشاهده)
سابقه و هدف: رعایت اخلاق لازمه مراقبت‌های بالینی است. یکی از مراقبت‌های پرستاری، مراقبت از زخم و انجام پانسمان است. در مراقبتهای پرستاری ازجمله پانسمان، علاوه بر رعایت روش صحیح، رعایت اصول اخلاقی نیز ضروری است. بااین‌وجود در نتایج برخی از مطالعات، عملکرد پرستاران در این زمینه رضایت‌بخش نبوده است. با توجه به اهمیت این موضوع، پژوهش حاضر با هدف تعیین عملکرد پرستاران در کاربرد اصول اخلاقی در پانسمان انجام شد.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر به روش توصیفی-مقطعی از اردیبهشت 1396 تا آذر همان سال روی 200 پرستار بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام شد. روش نمونه‌گیری به‌صورت آسان بود و داده‌ها از طریق چک‌لیست محقق‌ساخته جمع‌آوری شد که شامل اطلاعات دموگرافیک و بررسی عملکرد پرستاران در رعایت اصول اخلاق در پانسمان بود. داده‌ها از طریق آزمون‌های یو من‌ویتنی و همبستگی پیرسون تحلیل شدند و سطح معنی‌داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد میانگین سنی پرستاران 52/6 ± 87/24 بود. درمجموع 66 درصد از نمونه‌ها مؤنث، 5/61 درصد مجرد و از نظر وضعیت شغلی، 75 درصد از مشمولین طرح نیروی انسانی بودند. میانگین نمره کسب‌شده از چک‌لیست با دامنه نمره 0 تا 30 برابر 11/4 ± 63/20 بود. 57 درصد از عملکرد پرستاران در کاربرد اصول اخلاقی حین پانسمان بیماران در سطح خوب قرار داشت. از بین متغیرهای زمینه‌ای، وضعیت تأهل و وضعیت شغلی با نمره کل رابطه معنی‌داری نشان ‌داد (05/0>P)، به‌طوری‌که میانگین نمره پرستاران متأهل و مشمولین طرح نیروی انسانی از دیگر پرستاران بیشتر بود.
استنتاج: نتایج حاکی از آن بود که تنها نیمی از پرستاران عملکرد خوبی داشته‌اند و میانگین نمره آن‌ها در سطح متوسط قرار داشته است. ازاین‌رو پیشنهاد می‌شود مسئولان برنامه‌ریزی و اقدامات لازم را برای شناسایی علل و عوامل بروز کاستی‌ها انجام دهند و خط‌مشی‌های مربوط به این موارد را در نظر بگیرند.
واژه‌های کلیدی: اصول اخلاقی، پانسمان، پرستار، عملکرد
متن کامل [PDF 886 kb]   (983 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb