دوره 6، شماره 2 - ( اسفند 1397 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 30-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakeri T, Jokar A, Siamian H, Khalatbari A R. Evaluation of Embryonic Development in the Holy Quran and Traditional Iranian Medicine and the Role of “Quwa” in Embryogenesis. JRH 2019; 6 (2) :20-30
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-580-fa.html
شاکری طاهره، جوکار آسیه، صیامیان حسن، خلعتبری علیرضا. بررسی مراحل تکوین جنین در منابع دینی و طب ایرانی و نقش قوا در رشد و نمو جنینی. دین و سلامت. 1397; 6 (2) :20-30

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-580-fa.html


2- استادیار گروه طب ایرانی، دانشکده پزشکی، عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل، پژوهشکده اعتیاد، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (3078 مشاهده)

رشد و نمو جنین یکی از مهم‌ترین و ظریف‌ترین مراحل زندگی انسان است که اسرار و شگفتی‌های فراوان آن حیرت‌انگیز می‌باشد. پزشکان و دانشمندان مسلمان طب ایرانی براساس مبانی مورد قبول خویش روند تکامل جنین را شرح داده‌اند. با فهم مراحل این تکامل می‌توان دلایل بسیاری از ناهنجاری‌های جنینی را شرح داد. در این ارتباط، پژوهش حاضر با هدف بررسی تکوین جنین از منظر منابع دینی و طب ایرانی با محوریت نقش "قوا" به‌عنوان یکی از عوامل اثرگذار بر تکوین جنین از نظر حکمای طب ایرانی انجام شد.

پژوهش حاضر به روش کیفی (تحلیل محتوا) و با تمرکز بر متون دینی و کتب مرجع طب ایرانی انجام شده است. شایان ذکر می‌باشد که در این مطالعه تمامی یافته‌ها فیش‌برداری، جمع‌آوری و دسته‌بندی شدند.

در روند تکامل جنین نیروهایی (قوا) نقش دارند که به سه دسته طبیعی، نفسانی و حیوانی تقسیم می‌‏‌‏‌شوند. دو نیروی مولده و مصوره که در کار بقای نسل هستند، از قوای طبیعی با منشأ کبد‏ی می‌باشند که وظیفه قوه مولده، تولید منی و وظیفه قوه مصوره، صورتگری اعضا است.

با تبیین نقش دقیق نیروهای مختلف در روند تکوین جنین با توجه به دیدگاه کل‌نگر دانشمندان طب ایرانی و منابع دینی و نیز نتایج شگفت‌آوری که علم جنین‌شناسی و ژنتیک بدان دست یافته است می‌توان گفت که با تقویت این نیروها شاید بتوان از برخی از ناهنجاریهای جنینی پیشگیری کرد.

متن کامل [PDF 903 kb]   (3190 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: اخلاق پزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb