دوره 6، شماره 1 - ( شهریور 1397 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 68-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naji-Tabasi S, Zamani H, Feizy J. Indicators of Tayyib Foods as Foods Superior to Organic and Functional Foods . JRH 2018; 6 (1) :62-68
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-507-fa.html
ناجی طبسی سارا، زمانی حسین، فیضی جواد. تبیین شاخص‌های غذای طیب به‌عنوان غذای برتر نسبت به غذای ارگانیک و فراسودمند. دین و سلامت. 1397; 6 (1) :62-68

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-507-fa.html


گروه نانوفناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
چکیده:   (3686 مشاهده)
در ایدئولوژی اسلامی تغذیه بر جسم، فکر و ایمان انسان تأثیرگذار است و در منابع اسلامی گزاره‌های زیادی در زمینه‌ تولید و تهیه‌ مواد غذایی، تغذیه و فناوری غذایی وجود دارند که می‌توانند مبنای طراحی فرایندها و سیستم‌های غذایی باشند و یک برند برتر به نام "غذای طیب" را در مقیاس ملی و بین‌المللی شکل دهند؛ از این رو در این مقاله تحلیلی به بررسی نظرات اسلامی در مورد غذای طیب، لزوم استانداردسازی غذای طیب، تدوین شاخص‌های غذای طیب براساس مبانی اسلامی و مقایسه شاخص‌های استخراجی با معیارهای غذای حلال، ارگانیک و فراسودمند (Functional Food) پرداخته شده است. برند حلال حاصل تبدیل معیارهای لااقلی دین اسلام در زمینه مواد غذایی به محصول و استانداردهای غذایی است. تحلیل عمیق‌تر گزاره‌های دینی ما را به پیشفرض‌های بالاتری هدایت می‌کند که استفاده از آن‌ها می‌تواند موجب شکل‌گیری یک برند غذایی برتر با عنوان برند غذایی طیب گردد که کیفیت آن به مراتب بالاتر از برند غذایی حلال می‌باشد. قرآن کریم عالی‌ترین استانداردها را در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی تحت عنوان طیب ارائه نموده است تا تمامی جنبه‌های کیفیت را به لحاظ پاک‌بودن، بهداشتی‌بودن، ایمن‌بودن، مقوی‌بودن و مغذی‌بودن تأمین نماید. اجرای چنین استانداردهای پیشرفته‌ای نیازمند فهم صحیح قرآن، کسب دانش‌های مدرن، آموزش و ترویج عملی فرهنگ طیب و اجرای سیستم‌های تضمین ایمنی و کیفیت می‌باشد.
متن کامل [PDF 527 kb]   (2370 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: طب اسلامی- ایرانی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb