دوره 1، شماره 1 - ( اسفند 1392 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 86-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mn. JRH 2014; 1 (1) :82-86
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-24-fa.html
حسینی ارزفونی سید محمد، فخار مهدی، نادری مهرداد، یوسفی فاطمه، منصورکیایی صالح، دانش ماه منیر. بررسی میزان فراوانی ناباروری در طلافروشان استان مازندران. دین و سلامت. 1392; 1 (1) :82-86

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-24-fa.html


چکیده:   (7742 مشاهده)

  سابقه و هدف: علل مختلفی در بروز نا باروری نقش دارد، طبق باورهای دینی ما به نظر می‌رسد استفاده از طلا که برای مردان حرام اعلام شده یکی از علل بروز این مشکل باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان ناباروری در بین طلا فروشان استان مازندران بوده است.

  مواد و روش ها : این پژوهش مقدماتی در سال 1390 در میان 323 نفر از طلافروشان مرد و متاهل شاغل به کار در استان مازندران انجام شد. از این تعداد 32 نفر به علت مجرد بودن و 4 نفر نیز به علت گذشتن کمتر از یک سال از زندگی زناشویی شان از مطالعه خارج شدند و 287 نمونه باقی مانده پس از تقسیم بندی به سه بخش غرب، مرکز و شرق استان جهت تحلیل‌های آماری مورد استفاده قرار گرفت. برای جمع آوری و کسب داده‌ها از پرسشنا مه‌ای شامل 14 سوال استفاده شد.

  یافته‌ها: میانگین سنی در طلافروشان در این پژوهش 7/42 سال بوده است. میزان( 84%) دارای فرزند و ( 16%) فاقد فرزند بودند. 82 نفر (4/28درصد) خواهان فرزند و 186نفر (4/64 درصد) تمایلی به فرزنددار شدن نداشتند. 8 نفر (8/2 درصد) سابقه مراجعه به مراکز ناباروری جهت درمان داشته اند. تعداد 34 نفر (8/11درصد) نیز سابقه‌ی ناباروری در میان اعضای فامیل درجه یک خود و همسرانشان را اعلام نمودند. 65 نفر (9/13 درصد) از طلافروشان از طلا در قالب انگشتر، گردن بند، دست بند، ساعت استفاده می‌کنند و 132 نفر (1/68درصد) نیز از طلا به صورت زیورآلات استفاده نمی‌کردند.

  استنتاج: میزان فراوانی ناباروری در طلافروشان در مقایسه با بعضی آمارها در کشور بالاتر بوده و با توجه به این که مطالعه حاضر تنها بر اساس سوالات پرسشنامه انجام شد انجام مطالعات تکمیلی و تخصصی‌تر در این مورد ضروری به نظر می‌رسد. البته نیافتن علت و فلسفه احکام از طریق علمی و تجربی، خدشه‌ای بر اعتبار احکام اسلامی که از آموزه‌های وحیانی خطاناپذیر نشات گرفته است، وارد نمی‌کند زیرا نیافتن، دلیل بر نبودن نیست.

واژه‌های کلیدی: ناباروری، طلافروشان، مرد، مازندران
متن کامل [PDF 390 kb]   (1909 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: مامائی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb