دوره 3، شماره 1 - ( شهریور 1394 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 18-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jannati Y, Jaafari H, Hossieni K. A Study on the Perspectives of Single Students on the Criteria for Marriage and their Correspondence with Quranic Principles at Mazandaran University of Medical Sciences. JRH 2015; 3 (1) :11-18
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-209-fa.html
جنتی یداله، جعفری هدایت، حسینی کاظم. بررسی دیدگاه دانشجویان مجرد درخصوص معیارهای ازدواج و انطباق آن با معیارهای قرآنی در دانشجویان دانشگاه علوم ‎پزشکی مازندران . دین و سلامت. 1394; 3 (1) :11-18

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-209-fa.html


مرکز تحقیقات روان‎پزشکی و علوم رفتاری، گروه روان‎پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (4590 مشاهده)

سابقه و هدف: یکی از عوامل مؤثر در سلامت روان و شیوهی زندگی افراد، انتخاب همسر و ازدواج است که سبب کاهش نابسامانیهای فردی و اجتماعی می‎شود. برای برنامهریزی اصولی و بالا بردن سطح آگاهی جوانان از معیارهای قرآنی و دینی، شناخت نظرات آنان ضروری است؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی دیدگاه دانشجویان مجرد درخصوص معیارهای ازدواج و انطباق آن با معیارهای قرآنی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1392 انجام گردید.

مواد و روش­ها: پژوهش حاضر، به روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از نمونهگیری تصادفی بر روی 360 دانشجوی پسر و دختر مجرد دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1392 انجام شد. ابزار جمع‎آوری اطلاعات پرسشنامهای شامل: مشخصات فردی، معیار ازدواج و علل کاهش ازدواج بود. معیارهای ازدواج در پنج سطح خیلی مهم، مهم، تا حدودی مهم، کم اهمیت و بسیار بیاهمیت و علل کاهش ازدواج نیز در پنج سطح کاملاً موافقم، موافقم، تا حدودی موافقم، مخالفم و کاملاً مخالفم تعیین گردیدند. اطلاعات جمعآوری‎شده بهوسیلهی نرمافزارSPSS  ویرایش 20 و از طریق آمار توصیفی و آزمون استنباطی؛ با آزمون مجذور کایدو، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: در مطالعهی حاضر، 2/67 درصد دانشجویان دختر و در محدودهی سنی 22-18 سال بودند. 75 درصد دانشجویان در ترم 4-1 تحصیلی بودند. یافتههای مطالعه نشان می‎دهد معیار داشتن صداقت (9/96 درصد) که یکی از توصیههای مهم قرآن به همه‎ی مسلمانان است، از مهمترین معیارها بوده است. دیدگاه دانشجویان در مورد معیارهای رضایت والدین، مذهب مشترک، خوشاخلاقی، عدم ارتکاب به گناه همسر، نداشتن سابقهی قضایی و کیفری که این معیارها در اسلام نیز مورد تأکید است، در دو جنس رابطه معناداری داشت.

استنتاج: براساس یافتههای حاصل از این پژوهش، معیارهای ازدواج دانشجویان براساس فرهنگ و مذهب حاکم بر جامعه میباشد؛ بنابراین برای تأمین سلامت دینی دانشجویان باید درصدد برنامهریزی جدیتر برای نهادینه نمودن آن بود تا دانشجویان پسر و دختر با دید بهتر و نگرش مثبتتری به سمت این سنت پسندیده گام بردارند.

متن کامل [PDF 683 kb]   (2118 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: طب اسلامی- ایرانی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb