دوره 3، شماره 1 - ( شهریور 1394 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 96-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fathi H, Rostamnezhad M, Ebrahimzadeh M A, Yazdani Charati J, Ebrahimi M. A Survey of Students' Level of Knowledge and Performance regarding the Use of Foodstuffs and Herbs Recommended by Quran at Mazandaran University of Medical Sciences. JRH 2015; 3 (1) :90-96
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-119-fa.html
فتحی حامد، رستم نژاد مصطفی، ابراهیم زاده محمدعلی، یزدانی چراتی جمشید، ابراهیمی محمدجواد. بررسی میزان آگاهی و عملکرد دانشجویان علوم‎ پزشکی مازندران نسبت به غذاها و گیاهان عنوان‎شده در قرآن. دین و سلامت. 1394; 3 (1) :90-96

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-119-fa.html


کارشناس پرستاری، بیمارستان فاطمه‎زهرا (س)، دانشگاه علوم‎ پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (5685 مشاهده)

سابقه و هدف: قرآن معجزه علمی پیامبر اکرم(ص) است که در آن به تمام مسائل حیاتی انسان از جمله تغذیه پرداخته شده است. از آنجاییکه دانش مقدمه آگاهی بوده و آگاهی زمینهساز عملکرد و رفتار انسان است، این پژوهش با هدف بررسی آگاهی و عملکرد دانشجویان علوم پزشکی مازندران نسبت به غذاها و گیاهان عنوانشده در قرآن در سال 1392 انجام شد.

مواد و روشها: این مطالعهی توصیفی بر روی 308  نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1392 با روش نمونهگیری دردسترس انجام شد. داده­ها بهوسیله پرسشنامهای روا و پایا جمعآوری شده و تست آماری تی (t-test) جهت تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شد.

یافته‌ها: 8/57 درصد در مقطع دکترای عمومی، 7/30 درصد در مقطع کارشناسی و 6/11 درصد در سایر مقاطع مشغول به تحصیل بودند. درارتباط با خوراکیهای ذکرشده در قرآن، بیشترین و کمترین پاسخ صحیح بهترتیب مربوط به زیتون و نمک بود. میانگین و انحرافمعیار مربوط به آگاهی 68/0±27/2 بهدست آمد که با عدد 5/3 (مقدار تی) اختلاف معناداری داشت (001/0>P) و درارتباط با استفاده از غذاهای قرآنی (عملکرد) نیز 48/0±58/2 بودکه اختلاف معناداری با عدد 5/3 داشت (001/0>P).

استنتاج: براساس یافتههای این مطالعه، آگاهی و عملکرد افراد مورد پژوهش بهطور معناداری کمتر از حد انتظار بود. بنابراین پیشنهاد می‎شود برنامه‎ریزیهای آموزشی جهت ایجاد انگیزهی لازم برای افزایش استفاده از غذاهای ذکرشده در قرآن و آگاهی دانشجویان مورد بازبینی قرار گیرند.

متن کامل [PDF 426 kb]   (2869 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: طب اسلامی- ایرانی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb