سابقه و هدف: قرآن معجزه علمی پیامبر اکرم(ص) است که در آن به تمام مسائل حیاتی انسان از جمله تغذیه پرداخته شده است. از آنجاییکه دانش مقدمه آگاهی بوده و آگاهی زمینهساز عملکرد و رفتار انسان است، این پژوهش با هدف بررسی آگاهی و عملکرد دانشجویان علوم پزشکی مازندران نسبت به غذاها و گیاهان عنوانشده در قرآن در سال 1392 انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعهی توصیفی بر روی 308 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1392 با روش نمونهگیری دردسترس انجام شد. دادهها بهوسیله پرسشنامهای روا و پایا جمعآوری شده و تست آماری تی (t-test) جهت تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شد.
یافتهها: 8/57 درصد در مقطع دکترای عمومی، 7/30 درصد در مقطع کارشناسی و 6/11 درصد در سایر مقاطع مشغول به تحصیل بودند. درارتباط با خوراکیهای ذکرشده در قرآن، بیشترین و کمترین پاسخ صحیح بهترتیب مربوط به زیتون و نمک بود. میانگین و انحرافمعیار مربوط به آگاهی 68/0±27/2 بهدست آمد که با عدد 5/3 (مقدار تی) اختلاف معناداری داشت (001/0>P) و درارتباط با استفاده از غذاهای قرآنی (عملکرد) نیز 48/0±58/2 بودکه اختلاف معناداری با عدد 5/3 داشت (001/0>P).
استنتاج: براساس یافتههای این مطالعه، آگاهی و عملکرد افراد مورد پژوهش بهطور معناداری کمتر از حد انتظار بود. بنابراین پیشنهاد میشود برنامهریزیهای آموزشی جهت ایجاد انگیزهی لازم برای افزایش استفاده از غذاهای ذکرشده در قرآن و آگاهی دانشجویان مورد بازبینی قرار گیرند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |