دوره 12، شماره 1 - ( 6-1403 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 38-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vizeshfar F, Jaberi A. Investigating the effect of teaching religious and Sharia’s rules through m-health technology on the knowledge and attitude of undergraduate students of the last year of Fatemeh (PBUH) School of Nursing and Midwifery. JRH 2024; 12 (1) :29-38
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-1114-fa.html
ویزشفر فاطمه، جابری آزیتا. بررسی تأثیر آموزش احکام شرعی پزشکی مبتنی بر تلفن همراه بر دانش و نگرش دانشجویان دانشکده‌ی پرستاری. دین و سلامت. 1403; 12 (1) :29-38

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-1114-fa.html


استادیار، مرکز تحقیقات مراقبت های روان جامعه نگر، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (909 مشاهده)

سابقه و هدف: دانشجویان پرستاری برای ارائه‌ی خدمات مبتنی بر ارزش‌های جامعه و دوری از تبعات شرعی و قانونی عدم رعایت مسائل شرعی در آموزش و درمان باید با مسائل شرعی لازم آشنا شوند. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر آموزش احکام شرعی پزشکی  مبتنی بر تلفن همراه بر دانش و نگرش دانشجویان کارشناسی سال آخر دانشکده‌ی پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س) انجام شد.
مواد و روش‌ها: مطالعه از نوع نیمه‌تجربی بود و درباره‌ی ۶۴ دانشجوی سال آخر رشته‌ی پرستاری در دو گروه کنترل و مداخله انجام شد. درگروه مداخله، آموزش مسائل شرعی با استفاده از اپلیکیشن تلفن همراه و در گروه کنترل، آموزش از طریق کتابچه‌ی آموزشی صورت گرفت و پرسش‌نامه‌های محقق‌ساخته‌ی دانش و نگرش احکام شرعی پزشکی دو گروه قبل و  دو هفته پس از مداخله اندازه‌گیری و مقایسه شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که میانگین نمرات دانش (به‌ترتیب 3/08±27/7 و 3/45±48/3) و نگرش (به‌ترتیب 4/5±36/95 و 7/96±43/6) دانشجویان گروه مداخله، که آموزش احکام شرعی را از طریق اپلیکیشن مبتنی بر موبایل دریافت کرده بودند، نسبت به گروه کنترل، که آموزش‌ها را از طریق کتابچه دریافت کرده بودند، تغییر چشمگیری پیدا کرده است (۰/05P<)، اگرچه نمرات نگرش در گروه کنترل نیز ارتقا پیدا کرده بود، اما تفاوت آماری معنادار بین دو گروه وجود نداشت.
استنتاج: نتایج این مطالعه تأثیر بهتر استفاده از اپلیکیشن مبتنی بر موبایل نسبت به آموزش سنتی برای ارتقای دانش و نگرش دانشجویان راجع به نکات شرعی مرتبط با آموزش و ارائه‌ی خدمات درمانی را نشان داد. با توجه به اینکه یکی از روش‌های آموزشی دردسترس و نسبتاً مقرون‌به‌صرفه آموزش مبتنی بر موبایل است، به نظر می‌رسد که استفاده از این بستر بالقوه برای آموزش صحیح بتواند راه را برای آموزش‌های علمی و مقرون‌به‌صرفه از نظر رعایت سلامتی هموار کند.
 

متن کامل [PDF 700 kb]   (1303 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb