دوره 1، شماره 1 - ( ویژه نامه 1402 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 52-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini Karnami S H. Happiness and Moral Health in the Thought of Hakim Matala Allameh Ayatollah Hasan Hassanzadeh Amoli (RH). JRH 2023; 1 (1) :42-52
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-1076-fa.html
حسینی کارنامی سید حسین. سعادت و سلامت اخلاقی در اندیشه حکیم متأله علامه حسن زاده آملی (ره). دین و سلامت. 1402; 1 (1) :42-52

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-1076-fa.html


چکیده:   (933 مشاهده)
چکیده
سعادت به معنای «معرفت نظری و عملی و شناخت حقیقت و عمل موافق آن» و «بهرمندی از مواهب و لذایذ مادی و معنوی در دنیا و آخرت»، یکی از مفاهیم بنیادین و محوری در علم اخلاق و نظام اخلاقی اسلام است که از دیرباز در علوم فلسفه، عرفان و اخلاق مورد بحث و اهتمام بوده است. از دیدگاه علامه حسن ­زاده آملی با عنایت به اختلاف عقیده ملل در تشخیص و تفسیر سعادت، کاوش پیرامون آن امری ضروری است. پژوهش حاضر با هدف بررسی مسئله سعادت از دیدگاه علامه حسن زاده آملی، بر اساس روش تحلیلی- اسنادی و با استفاده از 53 عنوان از کتب و رساله­های علامه حسن زاده به واکاوی موضوع "سعادت" پرداخته است.
یافته­ ها: این پژوهش نشان می دهد انسان ها ذاتاً خواهان سعادت اند و لکن در مصداق و تحصّل عینی آن راه های مختلفی را پیموده­ اند. علامه حسن زاده آملی ضمن تایید مشی فکری و سلوک عملی دسته اول، تنها راه رسیدن به سعادت را متابعت از شریعت و ملازمت حدود و احکام الهی معرفی کرده و راه تحصبل سعادت انسان را در عناصر: مراقبه، پیمودن مراتب سیر و حرکت  معنویه تجلیه و تخلیه و تحلیه و فناء فی الله تعالی، تقرب و تشبه به جمال و کمال مطلق، تعلیم و تادیب، عنصر نطفه، مربّی، اجتماع، معاشر و حسن عمل دانسته است و روی اصل مراقبه بسیار تاکید داشته و آن را بذر سعادت می­ دانند.
متن کامل [PDF 839 kb]   (340 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي تحلیل محتوا | موضوع مقاله: علوم و معارف اسلامی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb