دوره 12، شماره 1 - ( 6-1403 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 49-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

imanifar M, hamidian A. Investigating the styles of attachment to God, resilience, self-compassion on the marital satisfaction of city couples. JRH 2024; 12 (1) :39-49
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-1070-fa.html
ایمانی فر مهدی، حمیدیان اکرم. بررسی ارتباط سبک های دلبستگی به خدا، تاب آوری، شفقت به خود بر رضایت زناشویی. دین و سلامت. 1403; 12 (1) :39-49

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-1070-fa.html


استادیار، گروه جامعه‌شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده:   (1163 مشاهده)
سابقه و هدف: رضایت زناشـویی احسـاسی عینـی از خشنودی و لذت تجربه‌شده‌ی زن و مرد با توجه به تمام جنبه‌های ارتباط زناشویی اسـت؛ ازاین‌رو هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط سبک‌های دل‌بستگی به خدا، تاب‌آوری و شفقت به خود با رضایت زناشویی زوجین شهر اصفهان است.
مواد و روش‌ها: این پژوهش توصیفی و هم‌بستگی بود. جامعه‌ی پژوهش شامل تمام زوجین مراجعه‌کننده به کلینیک‌های روان‌شناسی و فرهنگ‌سراهای خانواده‌ی شهر اصفهان در سال 1۴۰۱ و ۱۴۰۲ به تعداد 420 نفر بود که به روش نمونه‌گیری هدفمند و داوطلبانه 110 زوج (زوج 44 زن و 66 مرد) انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسش‌نامه‌های دل‌بستگی به خدا (QAG)، شفقت به خود (SCS، تاب‌آوری (RQ) و رضایتمندی زناشویی (MSQ) بود. داده‌‌ها از طریق روش ضریب هم‌بستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام با استفاده از نرم‌افزار  SPSS-23 تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که دل‌بستگی به خدا، تاب‌آوری و شفقت به خود با رضایت زناشویی زوجین شهر اصفهان ارتباط معناداری دارد (01/0P<،  28/0, 26/0=r) . همچنین، از بین متغیرهای پیش‌بین پژوهش، متغیرهای دل‌بستگی به خدا (با آماره‌ی t برابر با 2/81) و شفقت به خود (با آماره‌ی t برابر با 2/49) می­تواند تغییرات مرتبط با رضایت زناشویی زوجین شهر اصفهان را پیش‌بینی کند و از بین مؤلفه‌های دل‌بستگی به خدا، مؤلفه‌های پایگاه مطمئن، اعتراض به جدایی، جست‌وجوی مجاورت و درک مثبت به خدا  با رضایت زناشویی ارتباط معناداری دارد و نیز بین مؤلفه‌های مهربانی با خود، اشتراکات انسانی و به‌هشیاری یا ذهن‌آگاهی با رضایت زناشویی ارتباط معناداری وجود دارد (01/0P<).
استنتاج: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که سبک‌های دل‌بستگی به خدا و ابعاد آن و شفقت ممکن است در میزان رضایت زناشویی نقش داشته باشد.
متن کامل [PDF 661 kb]   (430 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: روان شناسی اسلامی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb