دوره 11، شماره 2 - ( اسفند 1402 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Qorbani laktarshani F, Abadian A, Ariana M. Examining the role of Christian faith in coping with the suffering of caring for children with mental disabilities. JRH 2024; 11 (2)
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-1041-fa.html
قربانی لاکتراشانی فاطمه، آبادیان علی، آرینا محمد. بررسی نقش معادباوری در تاب آوریِ رنج مراقبت از فرزندان با معلولیت ذهنی. دین و سلامت. 1402; 11 (2)

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-1041-fa.html


دکتری علوم قرآن و حدیث از دانشگاه مازندران. مدرس مدعو گروه معارف دانشگاه مازندران و دانشگاه فرهنگیان، مازندران
چکیده:   (212 مشاهده)
سابقه و هدف: هدف از پژوهش حاضر ارزیابی نقش معادباوری و اعتقاد به آخرت عادلانه، در تاب‌آوری رنج مراقبت از فرزندان با معلولیت ذهنی است. با توجه به اهمیت و ضرورت حمایت اجتماعی از والدین دارای فرزندان معلول ذهنی، این پژوهش درصدد بررسی یکی از عوامل معنویِ مؤثر بر این مقوله است.
مواد و روش‌ها: تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش، توصیفی‌پیمایشی است. جامعه‌ی آماری پژوهش شامل 800 نفر از مادران مراجعه‌کننده به کلینیک‌های شهر بابل در تابستان 1401 بود. نمونه­گیری به‌روش طبقه­ای نسبی بود و حجم نمونه ­ها با جدول کرجسی مورگان به تعداد 156 تعیین شد. داده­ها از طریق نرم‌افزارهایSPSS  و SMARTPLS (ورژن 22) تجزیه‌وتحلیل شدند.  برای تحلیل داده­ها از تحلیل عاملی تأییدی استفاده شد.
یافته‌ها: آزمون فرضیه­ های پژوهش نشان داد که با توجه به نتایج تحلیل استنباطی متغیرهای پژوهش، ضریب مسیر آخرت‌نگری با رنج مراقبت مادران برابر با 0.358-، آماره‌ی t برابر با 6.833 و مقدار P-value کمتر از 05/0 است؛ در نتیجه، بین آخرت‌نگری و رنج مراقبت مادران دارای فرزند معلول جسمی‌حرکتی و ذهنی شهر بابل رابطه‌ی معنی‌دار و معکوس وجود دارد. ضریب مسیر باور به جهان آخرت عادلانه‌ی اسلامی با رنج مراقبت مادران برابر با 0.402-، آماره‌ی t برابر با 8/355 و مقدار P-value کمتر از 0/05 است؛ در نتیجه، بین باور به جهان آخرت عادلانه‌ی اسلامی با رنج مراقبت مادران دارای فرزند معلول جسمی‌حرکتی و ذهنی شهر بابل رابطه‌ی معنی‌دار و معکوس وجود دارد.
استنتاج: طبق یافته­ های این پژوهش، تقویت باورمندی خانواده ­هایی که از فرزندان معلول نگهداری می­کنند، به‌ویژه رشد اعتقادی ایشان در حوزه‌ی معادباوری و اعتقاد به تحقق عدالت الهی در جهان آخرت و دریافت نتیجه و پاداش رنج­ها، می­تواند اثر مثبت روانی بر افزایشِ تاب‌آوریِ رنج مراقبت از این فرزندان داشته باشد. توصیه می­شود که پرورش این باور به‌عنوان عاملی بسیار قوی و مؤثر در امیدبخشی و آرامش‌بخشی به اعضای خانواده، در کانون توجه روان‌درمانگران و مشاوران قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1006 kb]   (62 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: علوم و معارف اسلامی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb