دوره 3، شماره 1 - ( شهریور 1394 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 89-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saberi Isfeedvajani M, Abolghasemi R, haji Y, Mousavi Heris A, Sedaghat Siyahkal M. Disease Patterns in Ramadan in Comparison with other Months of the Year. JRH 2015; 3 (1) :83-89
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-71-fa.html
صابری اسفیدواجانی محسن، ابوالقاسمی ریحانه، حاجی یحیی، موسوی هریس عباس، صداقت سیاهکل مجتبی. الگوی بیماری‎ها در ماه مبارک رمضان و مقایسه آن با ماه‎های مشابه. دین و سلامت. 1394; 3 (1) :83-89

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-71-fa.html


مرکز تحقیقات طب، قرآن و حدیث، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران
چکیده:   (4394 مشاهده)

سابقه و هدف: یکی از عواملی که بر نوع و نحوه‎ی مراجعه به اورژانس تأثیر میگذارد، مناسبتها و وقایع زمانی در طی سال است. ماه مبارک رمضان یکی از ایام مهم در جامعهی اسلامی است. از نظر پزشکی بیشتر تحقیقات انجام گرفته، بر روی تعداد معدودی از بیماریها و تغییرات آزمایشگاهی یا بالینی مربوط به آنها در طی ماه مبارک رمضان بوده است. هدف از مطالعهی حاضر، بررسی الگوی بیماری‎های اورژانسی در مراجعه‎کنندگان به مرکز اورژانس بیمارستان بقیه الله (عج) در ماه رمضان و مقایسه تغییرات آن با ماه‎های قبل و بعد از این ماه طی سال‎های 1387 تا 1391 بود.

مواد و روش­ها: براساس متغیرهای ثبت ‎شده در مدارک و پرونده‎های موجود در اورژانس، پرسشنامهی کاملی تهیه شد و به روش سیستماتیک با مراجعه به بخش بایگانی پرونده‎ها، پرونده‎های مربوط به تاریخ‎های مورد نظر استخراج گردیده و اطلاعات آن‎ها در پرسشنامه‎ها وارد شد. سپس اطلاعات به‎دست آمده وارد رایانه شده و با نرم‎افزار آماری SPSS ویرایش 18 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

یافته‌ها: علت اصلی مراجعه به اورژانس در ماه شعبان، مشکلات دستگاه گوارشی بود. در ماه مبارک رمضان علل عمده‎ی مراجعهی بیماران به اورژانس، مشکلات دستگاه ادراری-تناسلی، مشکلات اندام فوقانی و علل قلبی بود. همچنین علت اصلی مراجعه به اورژانس در ماه شوال، وجود علامت در ریه بود. با انجام آنالیز آماری بین این تعداد متفاوت در شکایت اصلی مراجعات، اختلافهای مشاهدهشده معنادار نبود.

استنتاج: براساس این تحقیق، الگوی بیماران مراجعهکننده به اورژانس در طول ماه مبارک رمضان با ماههای شعبان و شوال (حتی در دهکهای سهگانه درون هر ماه) مشابه یکدیگر است.

متن کامل [PDF 434 kb]   (1166 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: مدیریت بیمارستانی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb