سابقه و هدف: یکی از عواملی که بر نوع و نحوهی مراجعه به اورژانس تأثیر میگذارد، مناسبتها و وقایع زمانی در طی سال است. ماه مبارک رمضان یکی از ایام مهم در جامعهی اسلامی است. از نظر پزشکی بیشتر تحقیقات انجام گرفته، بر روی تعداد معدودی از بیماریها و تغییرات آزمایشگاهی یا بالینی مربوط به آنها در طی ماه مبارک رمضان بوده است. هدف از مطالعهی حاضر، بررسی الگوی بیماریهای اورژانسی در مراجعهکنندگان به مرکز اورژانس بیمارستان بقیه الله (عج) در ماه رمضان و مقایسه تغییرات آن با ماههای قبل و بعد از این ماه طی سالهای 1387 تا 1391 بود.
مواد و روشها: براساس متغیرهای ثبت شده در مدارک و پروندههای موجود در اورژانس، پرسشنامهی کاملی تهیه شد و به روش سیستماتیک با مراجعه به بخش بایگانی پروندهها، پروندههای مربوط به تاریخهای مورد نظر استخراج گردیده و اطلاعات آنها در پرسشنامهها وارد شد. سپس اطلاعات بهدست آمده وارد رایانه شده و با نرمافزار آماری SPSS ویرایش 18 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها: علت اصلی مراجعه به اورژانس در ماه شعبان، مشکلات دستگاه گوارشی بود. در ماه مبارک رمضان علل عمدهی مراجعهی بیماران به اورژانس، مشکلات دستگاه ادراری-تناسلی، مشکلات اندام فوقانی و علل قلبی بود. همچنین علت اصلی مراجعه به اورژانس در ماه شوال، وجود علامت در ریه بود. با انجام آنالیز آماری بین این تعداد متفاوت در شکایت اصلی مراجعات، اختلافهای مشاهدهشده معنادار نبود.
استنتاج: براساس این تحقیق، الگوی بیماران مراجعهکننده به اورژانس در طول ماه مبارک رمضان با ماههای شعبان و شوال (حتی در دهکهای سهگانه درون هر ماه) مشابه یکدیگر است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |