دوره 2، شماره 1 - ( شهریور 1393 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naghibi S, azizpoor M, ashari S, Hosseini S, alizadeh A. The study of the relation between suicidal thoughts and religious belief in patients under methadone maintenance treatment (MMT) of Sari in 2013. JRH 2014; 2 (1) :1-8
نقیبی سید ابوالحسن، عزیزپور مهدی، اشعری سرور، حسینی سید حمزه، علیزاده احد. بررسی رابطه میان افکار خودکشی و باور مذهبی در بیماران تحت درمان نگه دارنده متادون (MMT) شهر ساری در سال 1391. دین و سلامت. 1393; 2 (1) :1-8

دانشگاه علوم پزشکی مازندران
  سابقه و هدف: سوء مصرف مواد مخدر یکی از معضلات جهانی است که عوارض بسیار جدی و عمیقی بر سلامت جسمی و روحی- روانی فرد، زندگی خانوادگی، اقتصاد، امنیت و رشد فرهنگی جامعه می گذارد. سوء مصرف مواد یکی از عوامل خطر مهم و مرتبط با خودکشی به شمار می آید. هدف این مطالعه بررسی رابطه افکار خودکشی و باور مذهبی در بیماران تحت درمان نگهدارنده متادون شهر ساری می باشد.

مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی است. در این پژوهش 123 نفر از زنان و مردان مراجعه کننده به مراکز خصوصی و دولتی ترک اعتیاد به وسیله درمان نگه دارنده با متادون مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار مطالعه پرسشنامه‌ی افکار خودکشی (SSIپرسشنامه باور مذهبی و چک لیست اطلاعات دموگرافیک بوده است. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS 21 و آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها:  در این مطالعه 9/17 درصد نمونه‌ها دارای افکار خودکشی بودند. میانگین نمره عمل به باورهای مذهبی 33/0 ± 6/2 بوده است. بین باور مذهبی با افکار خودکشی و تعداد دفعات لغرش( مصرف دوباره مواد) ارتباط و هبستگی معنی‌دار وجود داشت
(042/0 p = ، 437/0- r= ). هم‌چنین بین افکار خودکشی و دفعات لغرش نیز ارتباط معنی‌دار مشاهده گردید (001/0 p = ).

استنتاج: بر اساس نتایج این مطالعه، باور مذهبی نقشی بازدارنده در افکار خودکشی و لغزش در درمان با متادون داشته است. بنابر این تقویت مبانی اعتقادی و باورهای مذهبی در جامعه بویژه در جوانان، گامی موثر در پیشگیری از افکار خودکشی و کاهش گرایش به سوء مصرف مواد می باشد.

دریافت: 22 فروردین 1392

اصلاحات:20 مرداد 1393