دوره 10، شماره 1 - ( شهریور 1401 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kiyalha H, Yaghoubi S, Jahani Hashemi H, Ghods A, Sofiabadi M, Babaei H. Effect of the Sound of the Holy Quran on Vital Signs and Hemodynamic Changes in Patients Undergoing Orthopedic Surgery. JRH 2022; 10 (1) :1-9
کیالها حمید، یعقوبی سیامک، جهانی هاشمی حسن، قدس عباس، صوفی ابادی محمد، بابائی حسن. اثر صوت قرآن بر تغییرات علائم حیاتی و وضعیت همودینامیک در بیماران تحت عمل ارتوپدی. دین و سلامت. 1401; 10 (1) :1-9

گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سابقه و هدف: محیط اتاق عمل یکی از مکان های استرس زاست. استماع قرآن آثار آرامش بخشی را در این مخیط ایجاد می‌کند. در مطالعه حاضر تأثیر استماع قرآن کریم بر علائم حیاتی و تغییرات فیزیولوژیک بیماران تحت عمل ارتوپدی در بیمارستان شهید رجایی قزوین بررسی شد.
مواد و روش‌ها: 164 بیمار 20تا 65 ساله کاندید عمل جراحی ارتوپدی اندام تحتانی پس از گرفتن رضایت آگاهانه، به صورت تصادفی به سه گروه کنترل (بدون پخش صوت)، شاهد (گذاشتن هدست بدون پخش صوت) و آزمون (گذاشتن هدست و پخش صوت قرآن) تقسیم شدند. علائم حیاتی و شاخص های فیزیولوژیک بیماران شامل فشار خون سیستولی و دیاستولی، ضربان قلب، درصد اشباع اکسیژن شریانی، دی اکسید کربن انتهای بازدمی و عمق بیهوشی پایش و ثبت شد. در تمام بیماران تجویز پیش دارو، القا و نگهداری بیهوشی و ریکاوری به صورت یکسان انجام شد. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون های آماری تجزیه وتحلیل شدند.
یافته‌ها: فشار خون دیاستولیک، ضربان قلب و دی اکسیدکربن انتهای بازدمی در بیماران بیهوشی که قرآن گوش داده بودند، به‌طور معنی داری از گروه‌های دیگر کمتر و پایدارتر بود.
استنتاج: استماع قرآن طی فرایند بیهوشی موجب تثبیت بهتر وضعیت همودینامیک بیماران حین عمل می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: بیهوشی