دوره 8، شماره 1 - ( شهریور 1399 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 67-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Teymuri A, Mohammad jafari R. The Role of Religious Attitudes in Mental Health of Physically-Disabled Individuals. JRH 2020; 8 (1) :57-67
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-782-fa.html
تیموری ابوالفضل، محمدجعفری رسول. نقش نگرش‌های دینی در سلامت روانی کم‌توانان جسمی. دین و سلامت. 1399; 8 (1) :57-67

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-782-fa.html


استادیار گروه علوم قرآن و حدیث، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
چکیده:   (2082 مشاهده)
دستیابی به سلامت روان از اساسی‌ترین رهنمودهای آموزه‌های دینی برای رسیدن به سبک زندگی اسلامی بوده و جز با نگرش الهی میسر نخواهد شد. کم‌توانان جسمی از مهم‌ترین گروه‌های هدف هستند که می‌توانند با دستیابی به نگرش‌های صحیح از سلامت روانی مطلوب بهره‌مند گردند. در این راستا، در پژوهش حاضر در پی پاسخ به این پرسش هستیم که چه نگرش‌هایی در آموزه‌های دینی به منظور دستیابی کم‌توانان جسمی به سلامت روانی ارائه شده است؟ در این پژوهش آیات و روایات مرتبط با نگرش کم‌توانان استخراج گردید و به روش توصیفی- تحلیلی از نوع تحلیل مفهومی و اسنادی تبیین شد.
نگرش‌های دینی برای دستیابی کم‌توانان جسمی به سلامت روانی عبارت هستند از: 1. کم‌توانی جسمی یکی از مصادیق امتحانات الهی است، 2. مشکلات نسبی هستند و همواره ممکن است آسیب‌های سخت‌تری وجود داشته باشد، 3. خداوند پاداش اخروی بسیاری را برای کم‌توانان قرار داده است، 4. خداوند برای کم‌توانان جسمی در تشریع احکام آسان گرفته است، 5. کم‌توانی جسمی نشانه گناهکار بودن فرد نیست، 6. کم‌توانی موقعیت مغتنمی برای دوری از گناهان است و 7. افراد کم‌توان نباید خود را با سایر افراد مقایسه کنند. بهترین روش برخورداری کمتوانان از سلامت روانی، نگرش‌های دینی است که براساس آن‌ها افراد کم‌توان نگرش کاملاً مثبتی نسبت به خود، خدا و مجموعه هستی دارند، زندگی را عرصه تلاش و مبارزه خواهند دید، به توانایی‌های خود توجه داشته و بدون مقایسه خود با افراد سالم از زندگی خود لذت خواهند برد، از مشکلات روحی احتمالی در امان خواهند بود و به نیرویی مفید برای جامعه تبدیل خواهند شد.
واژه‌های کلیدی: دین، سلامت روان، کم‌توانان جسمی، نگرش
متن کامل [PDF 647 kb]   (1305 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: روان شناسی اسلامی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb