۲- دانشجوی دکترای فلسفه و کلام اسلامی، گروه الهیات، دانشکده حقوق، الهیات و معارف اسلامی، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران
چکیده: (۴۴۵۴ مشاهده)
از دیدگاه پرستاری جامعنگر، انسان موجودی چندبعدی است که بعد معنوی در مرکز این ابعاد قرار داشته و تأثیر بهسزایی بر کسب سلامتی دارد. معنویت و مراقبت معنوی جزء لاینفک مراقبت کلنگر در پرستاری محسوب شده و توجه به آن میتواند نقش مهمی در بهبود بیماران و دستیابی به اهداف سلامتی داشته باشد.
در مطالعه حاضر سعی شده است با مروری بر متون موجود منتشرشده در بازه زمانی سال 2000 تا 2018، جایگاه و نقش مراقبت معنوی در پرستاری بررسی گردد تا از این طریق، اهمیت آموزش مراقبت معنوی در ارتقای صلاحیتهای حرفه پرستاری مشخص شده و زمینه برای مطالعات بیشتر فراهم گردد.
مطالعات بررسیشده حاکی از آن هستند که مفهوم معنویت و مراقبت معنوی در سیستم سلامت همچنان بهصورت مفهومی ذهنی، مبهم و پیچیده باقی مانده است. نتایج اغلب مطالعات نشان دادهاند که آموزش تأثیر زیادی بر پیشرفت و تکامل مراقبت معنوی در پرستاری دارد و برای افزایش قدرت پرستاران در تیم سلامت لازم است توجه بیشتری به امر آموزش مراقبت معنوی بهعنوان یک ضرورت معطوف گردد.
با توجه به نتایج مطالعات بررسیشده پیشنهاد میشود مدیران، برنامهریزان و مربیان پرستاری با تدوین خطمشیهای مورد نیاز جهت آموزش مراقبت معنوی، زمینه را برای ارتقای عملکرد حرفهای پرستاران فراهم نمایند؛ زیرا مراقبت معنوی، بخش تفکیکناپذیر زندگی حرفهای پرستاران میباشد؛ بنابراین مورد توجه قراردادن ابعاد این مراقبت در این حرفه ضرورت دارد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
علوم قرآن و حدیث