بهبودی مریم، شفیعپور ویدا، امیری مهرنگار. مقایسه شدت پریشانی اخلاقی پرستاران شاغل در بخش کودکان با پرستاران بخش مراقبت ویژه کودکان در بیمارستانهای استان مازندران. دین و سلامت. 1397; 6 (1) :19-28
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-502-fa.html
دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده: (4208 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به جایگاه اخلاق در حرفه پزشکی و پرستاری و این مهم که مراقبت از کودک به جهت سن و حساسیت شرایط طبی متفاوت از سایر بخشها میباشد، مطالعه حاضر با هدف مقایسه شدت پریشانی اخلاقی پرستاران شاغل در بخش کودکان با پرستاران بخش مراقبت ویژه کودکان انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی، مقایسهای بین 111 پرستار شاغل در بخشهای کودکان و مراقبت ویژه کودکان بیمارستانهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1396 میباشد که جمعآوری اطلاعات آن با استفاده از پرسشنامه ویژگیهای جمعیتشناختی و پریشانی اخلاقی Corley انجام شده و تجزیه و تحلیل دادههای آن از طریق روش آماری توصیفی و استنباطی Mann-Whitney و Kruskal-Wallis صورت گرفته است.
یافتهها: در این مطالعه شدت پریشانی اخلاقی در 75 درصد از پرستاران بخش کودکان در سطح پایین و در 25 درصد در سطح متوسط قرار داشت. در بخش مراقبت ویژه کودکان نیز سطح شدت پریشانی اخلاقی 8/58 درصد از پرستاران در حد پایین و 2/41 درصد در حد متوسط بود؛ بهطوری که میانگین شدت پریشانی اخلاقی پرستاران در بخش کودکان 48/37 درصد و در بخش ویژه کودکان 02/58 درصد بهدست آمد.
استنتاج: نتایج نشان میدهند که شدت پریشانی اخلاقی در پرستاران بخش مراقبت ویژه کودکان در مقایسه با پرستاران بخش کودکان در سطح بالاتری قرار دارد؛ بنابراین پیشنهاد میشود برنامهریزان آموزش اخلاق حرفهای با مشورت کارشناسان اسلامی، کلاس و یا کارگاههای اخلاق حرفهای را براساس نیاز و با توجه به شئونات مذهبی تدوین و برگزار نمایند.