Fakhar M, Montazeri M, Darabinia M, Banimostafavi E S, Rafiei A. An Overview on Therapeutic Effects of Garlic and Onion in Traditional Medicine and Islamic Narrations. JRH 2017; 5 (1) :70-81
URL:
http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-406-fa.html
فخار مهدی، منتظری محبوبه، دارابینیا مرتضی، بنی مصطفوی الهام سادات، رفیعی علیرضا. مروری بر خواص درمانی سیر و پیاز در منابع طب سنتی و روایات اسلامی. دین و سلامت. 1396; 5 (1) :70-81
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-406-fa.html
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده: (10506 مشاهده)
چکیده
گیاهان دارویی از جذابترین موضوعات در حوزه علوم پزشکی طی دهههای اخیر میباشند و تولیدکننده مواد طبیعی بیشماری بهشمارمیروند. بخشی از این مواد، آثار فارماکولوژیک مفید دارند و قسمتی نیز آثار نامطلوب به همراه خواهند داشت. خداوند متعال در قرآن کریم در مجموع به 16 گیاه و میوه ازجمله سیر (Allium sativum) و پیاز (Allium cepa) بهصورت مستقیم و غیرمستقیم اشاره کرده است. در روایات اسلامی و طب سنتی نیز، خواص متعدد درمانی این گیاهان گفته شده است.
در این مطالعه مروری غیرنظاممند که با هدف بررسی خواص دارویی و زیستی اثباتشده این گیاهان صورت گرفت، علاوه بر قرآن کریم، احادیث و کتابهای معتبر طب سنتی و گیاهان دارویی، دادههای مورد مطالعه از پایگاههای اطلاعاتی قابل دسترس مانند: Google Scholar، PubMed، ISC، Scopus، IranMedex، Magiran، ISI و Ovid استخراج و بررسی شدند. امروزه با کشف خواص دارویی گیاهان سیر و پیاز، مویدات جدیدی بر تأکید طب سنتی و روایات اسلامی درخصوص استفاده از سیر و پیاز بهدست میآید. عصاره و اسانس این گیاهان بر درمان بیماریهای قلبی- عروقی به دلایل کاهش کلسترول خون، کاهش لیپیدمی، ضد فشار خون، ضد ترومبوز، ضد دیابت و ضد هموسیستئین خون مؤثر است. از دیگر خواص دارویی آنها، خواص ضد میکروبی (ضد ویروس، ضد قارچ، ضد انگل و ضد باکتری)، ضد سرطان، تعادل در سیستم ایمنی، کاهش عوارض دارویی ناشی از شیمیدرمانی مانند تهوع و استفراغ میباشد؛ بنابراین مصرف این گیاهان یا محصولات حاوی آنها در رژیم غذایی توصیه میشود.