دوره 5، شماره 1 - ( شهریور 1396 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Niaz Azari M, Abdollahi M, Zabihi Hesari N K, Ashoori J. Effect of Spiritual Group Therapy on Anxiety and Quality of Life among Gestational Diabetic Females. JRH 2017; 5 (1) :11-20
نیاز آذری مرضیه، عبدالهی معصومه، ذبیحی حصاری نرجس خاتون، عاشوری جمال. تأثیر معنویت‌درمانی گروهی بر اضطراب و کیفیت زندگی زنان مبتلا به دیابت بارداری. دین و سلامت. 1396; 5 (1) :11-20

گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکیده
سابقه و هدف: یکی از شایع‌ترین بیماری‌های دوران بارداری، دیابت بارداری است که برای نخستین بار در دوران بارداری شروع یا تشخیص داده می‌شود. با توجه به اهمیت تشخیص سریع و درمان به‌موقع این بیماری، پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر معنویت‌درمانی گروهی بر اضطراب و کیفیت زندگی زنان مبتلا به دیابت بارداری انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون بود. جامعه آماری این پژوهش شامل همه زنان مبتلا به دیابت بارداری مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر ورامین در سال 1394 بود. درمجموع، 40 بیمار با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌طور تصادفی در دو گروه (هر گروه 20 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 80 دقیقه‌ای با روش معنویت‌درمانی گروهی آموزش دید. همه گروه‌ها پرسشنامه‌های اضطراب Cattell (Cattell’s Anxiety Questionnaire: CAQ) و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (World Health Organization’s quality of life: WHOQOL) را تکمیل کردند. داده‌ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری و با استفاده از نرم‌افزار SPSS 19 تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌های این پژوهش نشان داد که میان گروه‌های معنویت‌درمانی گروهی و کنترل در اضطراب و کیفیت زندگی تفاوت معناداری وجود داشت؛ به‌عبارت دیگر معنویت‌درمانی گروهی به‌طور معناداری باعث کاهش اضطراب و افزایش کیفیت زندگی زنان مبتلا به دیابت بارداری شد (01/0>P).
استنتاج: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، معنویت‌درمانی گروهی در کاهش اضطراب و افزایش کیفیت زندگی اهمیت دارد؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود مشاوران و درمانگران از روش معنویت‌درمانی گروهی برای کاهش اضطراب و افزایش کیفیت زندگی استفاده کنند.
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: طب اسلامی- ایرانی