دوره 4، شماره 1 - ( شهریور 1395 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 20-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darabinia M, Gholami S, Heidari Gorji A M. Evaluation of Islamic Spiritual Self-care (Musharatah) in the Students of Mazandaran University of Medical Sciences. JRH 2016; 4 (1) :12-20
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-300-fa.html
دارابی نیا مرتضی، غلامی شیرزاد، حیدری گرجی علیمراد. بررسی میزان خودمراقبتی معنوی -اسلامی (مشارطه) در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران. دین و سلامت. 1395; 4 (1) :12-20

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-300-fa.html


گروه انگلشناسی و قارچشناسی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (5838 مشاهده)

       سابقه و هدف: در منابع دینی نظام خودمراقبتی، نظامی جامع و منحصر به فرد بوده و برگرفته از نظارت خداوند متعال و نظارت فرد بر اعمال خود است. از آنجا که در آموزه های اسلامی، خودمراقبتی جایگاه والایی در سلامت نفس دارد، این مطالعه با هدف بررسی خودمراقبتی اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با توجه به مؤلفه مشارطه به انجام رسید.
      مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، تعداد 269 نفر از دانشجویان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی مازندران به وسیله نمونه گیری طبقه بندی تصادفی انتخاب شدند. ارزیابی دانشجویان، با کمک پرسشنامه استانداردشده صورت گرفت که براساس طیف پنج درجه ای لیکرت تنظیم گردید. اطلاعات حاصل از بررسی، پس از جمع آور ی، ثبت و با استفاده از تک نمونه ای و رگرسیون تجزیه و t ، مستقل t ، آزمون های آنالیز واریانس ،SPSS نرمافزار 16 تحلیل شدند.
      یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میانگین خودمراقبتی معنوی- اسلامی با مؤلفه مشارطه (شرط و پیمان بستن با خدا) در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با رقم 37/31،  از حد متوسط پایین تر بود  (با درجه آزادی269 و P=0/00). در این تحقیق  و دانشجویان دانشکده دندانپزشکی، بیشترین و دانشجویان دانشکده بهداشت، کمترین مقدار نمره خودمراقبتی را به خود اختصاص دادند. ارتباط بین خودمراقبتی معنوی-اسلامی با سن و دانشکده های مختلف، معنادار بود؛ ولی با تحصیلات پدر و مادر و بقیه ویژگی های دموگرافیک از جمله جنس رابطه معنی داری نداشت.
      استنتاج: با توجه به اینکه میانگین خودمراقبتی معنوی- اسلامی در خصوص مؤلفه ی مهم و تأثیرگذار مشارطه در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران کمتر از حد متوسط بود؛ شایسته است مطالعات بعدی معطوف به معرفی و تبیین فواید مشارطه برای دانشجویان گردد تا با بکارگیری آن در سلامت نفس و مراقبت بیشتر از خود، توانمند شوند.

متن کامل [PDF 410 kb]   (2718 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb