دوره 3، شماره 1 - ( شهریور 1394 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 31-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jouybari L, Nomali M, Sanagoo A, Taghvakish B. An Investigation of Students' Spiritual Vitality at Golestan University of Medical Sciences. JRH 2015; 3 (1) :19-31
جویباری لیلا، نوملی مهین، ثناگو اکرم، تقوی کیش بهزاد. بررسی تجربه نشاط معنوی دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی گلستان. دین و سلامت. 1394; 3 (1) :19-31

دانشیار، دکتری آموزش پرستاری، مرکز مطالعات و توسعه آموزش، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران

سابقه و هدف: معنویت در حیطهی بعد روحی-روانی انسان قرار میگیرد و حالتی است که در اثر آن احساس معنوی بودن به فرد دست میدهد. زمانی که تقرب، هدف متعالی انسانی شود، احساس نشاط و لذت از زندگی حاصل میشود. هدف از این مطالعه تبیین دیدگاه و تجربیات دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان از نشاط معنوی در سال1390میباشد.

مواد و روشها: در این مطالعه با رویکرد کیفی براساس نمونهگیری هدفمند و با حداکثر تنوع و اصل اشباع دادهها،50 نفر از دانشجویان وارد مطالعه شدند. برای جمعآوری دادهها از مصاحبههای انفرادی نیمهساختار استفاده شد. مصاحبهها خط به خط دستنویس و مطابق رویکرد "تحلیل محتوای" آنالیز شدند. از شرکتکنندگان، رضایتنامهی آگاهانه برای شرکت در مطالعه و ضبط صدا اخذ گردید.

یافته‌ها: از تحلیل دادهها مضامین اصلی "تقرب به خدا"، "احساس شادابی و نشاط"، "احساس آرامش"، "فعالیت های مؤثر بر نشاط معنوی"و "نشاط واقعی و پایدار" استخراج گردید.

استنتاج: دانشجویان زمانی که موفق شدند رابطهی قلبی با معبود خود برقرار نمایند ودر جهت جلب رضایت خدا و خلق خدا گام بردارند، احساس نشاط معنوی داشتند.

واژه‌های کلیدی: خدا، دانشجو، دانشگاه، نشاط معنوی
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: طب اسلامی- ایرانی