shakiba E, moradi askari E, Tajabadi K, Iranmanesh F. Investigating the effect of spiritual intelligence on the responsibility of dental students of Rafsanjan University of Medical Sciences in 2023. JRH 2024; 12 (1) :1-9
URL:
http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-1106-fa.html
شکیبا الهام، مرادی عسکری احسان، تاج آبادی کوثر، ایرانمنش فواد. بررسی تأثیر هوش معنوی بر مسئولیت پذیری دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1401. دین و سلامت. 1403; 12 (1) :1-9
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-1106-fa.html
استادیار اندودونتیکس، گروه اندودنتیکس، دانشکدهی دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
چکیده: (891 مشاهده)
سابقه و هدف: تأثیر هوش معنوی بر اخلاق، رفتار، وجدان، اعتمادبهنفس و درستکاری فرد و همچنین، مسئولیتپذیری در زندگی فردی، شغلی و اجتماعی فرد مهم است. مطالعهی حاضر با هدف بررسی تأثیر هوش معنوی بر مسئولیت پذیری دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال ١٤٠١ انجام شد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر از نوع توصیفیهمبستگی بود و دربارهی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال ١٤٠١ انجام شد. بهمنظور بررسی ویژگی دانشجویان از پرسشنامهی سنجش هوش معنوی بدیع و پرسشنامهی مسئولیتپذیری Costa and McCar استفاده شد. دادهها با کمک نرمافزار SPSS آنالیز شد.
یافتهها: میانگین نمرهی کل هوش معنوی برابر با 138/13 بود که طبق پرسشنامه در حد متوسط قرار داشت. نمرهی مسئولیتپذیری در جمعیت بررسی شده برابر با 39/41 بود. بررسی همبستگی هوش معنوی با ابعاد مسئولیتپذیری نشان داد که بین خودآگاهی، عشق و علاقه و مسئولیتپذیری ارتباط آماری معناداری وجود دارد (0/05=P). نمرهی بعد زمینهی تفکر کلی و بعد اعتقادی در افراد زیر 23 سال بیشتر بود و این تفاوت از نظر آماری معنادار بود. همچنین، در مجموع نمرهی هوش معنوی در افراد متأهل بیشتر از افراد مجرد بود و این تفاوت از نظر آماری معنادار بود (۰۵/۰P<).
استنتاج: مسئولیتپذیری دانشجویان بهعنوان نیروهای کار آینده میتواند تحت تأثیر هوش معنوی باشد. این امر در بخشهای درمانی تأثیرات بیشتری بر ارائهی بهتر و مطلوبتر خدمات و در نهایت افزایش کیفیت این خدمات بهداشتی و درمانی به جامعه و افزایش رضایتمندی دارد.