دوره 10، شماره 2 - ( اسفند 1401 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 53-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sepahvand F, Rezaei F, Mirderikvand F. Evaluation of the Effect of Spiritual Therapy based on Positive Thinking on Depression and Fatigue in Women with Beta Thalassemia Major in Khorramabad, Iran. JRH 2023; 10 (2) :46-53
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-975-fa.html
سپهوند فاطمه، رضایی فاطمه، میردریکوند فضل اله. بررسی تأثیر معنویت‌درمانی مبتنی بر مثبت‌اندیشی بر افسردگی و خستگی زنان مبتلا به بتا تالاسمی ماژور شهر خرم‌آباد. دین و سلامت. 1401; 10 (2) :46-53

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-975-fa.html


گروه روان‌شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران.
چکیده:   (976 مشاهده)
سابقه و هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر معنویت‌درمانی مبتنی بر مثبت‌اندیشی بر افسردگی و خستگی زنان مبتلا به بتا تالاسمی ماژور در شهرستان خرم‌آباد بود. طرح این پژوهش نیمه‌آزمایشی و از نوع پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه گواه بود.
مواد و روش کار: جامعه آماری این پژوهش شامل تمام زنان مبتلا به بیماری بتا تالاسمی ماژور مراجعه‌کننده به بیمارستان شهید مدنی شهر خرم‌آباد در سال 1400 بودند که تمایل به شرکت در این پژوهش داشتند. با روش نمونه‌گیری در دسترس 40 نفر انتخاب و به صورت تصادفی، در دو گروه آزمایش (20 نفر) و گواه (20 نفر) گمارده شدند. گروه آزمایش 12 جلسه 90 دقیقه‌ای مداخله معنویت‌درمانی مبتنی بر مثبت‌اندیشی (از طریق به چالش کشیدن افکار منفی، اثرات روان‌شناختی ارتباط و نیایش با خدا، صبر و تفکر معنوی) را دریافت کرد. در پژوهش حاضر، منظور از معنویت‌درمانی مبتنی بر مثبت‌اندیشی، معنویت‌درمانی وزیری و کاشانی و مثبت‌اندیشی سلیگمن، رشید و پارکز است. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه حالات خلقی Lane و همکاران (2007) استفاده شد.
یافته‌ها: برای تجزیه‌وتحلیل داده‌های آماری و بررسی فرضیه‌های پژوهش از تحلیل کوواریانس چندمتغیری و تک‌متغیری استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد معنویت‌درمانی مبتنی بر مثبت‌اندیشی موجب بهبود افسردگی و خستگی زنان مبتلا به بتا تالاسمی ماژور در گروه آزمایش شده است (001/0P<).
استنتاج: با توجه به نتایج این پژوهش، معنویت‌درمانی مبتنی بر مثبت‌اندیشی در کاهش افسردگی و خستگی بیماران تالاسمی ماژور مؤثر است. بنابراین، پیشنهاد می‌شود مشاوران و درمانگران از معنویت‌درمانی مبتنی بر مثبت‌اندیشی برای کاهش افسردگی و خستگی استفاده کنند.
متن کامل [PDF 842 kb]   (360 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb