به کارگیری آموزه های دینی به خصوص در مصرف مواد غذایی مانند گوشت حیوانات حلال گوشت در زندگی انسان ها، تضمین کننده سلامت جسم و روان آن ها است. در این مطالعه تاثیرات مصرف گوشت خوک بر سلامتجسم و روان انسان از دیدگاه قرآن، روایات، سایر مکاتب الهی و انگل شناسی پزشکی بررسی شده است.
در این مطالعه، با مراجعه به قرآن کریم، تفاسیر معتبر، احادیث ائمه معصومین(ع)، سایر مکاتب الهی، انگل شناسی پزشکی و بانک های اطلاعاتی PubMed , Sid , Magiran اطلاعات مورد نیاز در خصوص دلایل حرمت مصرف گوشت خوک استخراج و بررسی شد. با تحلیل اطلاعات به دست آمده و مقایسه منابع دینی و علمی، راز تاکید دین مبین اسلام بر حرمت مصرف گوشت خوک، به دست آمد.
نتایج حاصل از بررسی متون اسلامی نشان می دهند که مصرف گوشت خوک برخی ضایعات روحی و معنوی را به دنبال دارد. بعلاوه بر اساس یافته ها درانگل شناسی پزشکی، مصرف گوشت این حیوان، باعث بروز بیماری های زئونوز خطرناک مانند تریشینوز یس و سیستی سرکوزیس می شود هم چنین وجود میزان سم بالا یکی از علل غیر قابل مصرف بودن گوشت خوک برای انسان به شمار می آید.
این بررسی نشان می دهد که شاید بتوان یکی از حکمت های حرمت مصرف گوشت خوک در اسلام را، در تاثیرات نامطلوب آن بر سلامت جسمی، روانی و معنوی انسان جست و جو کرد، بنابراین لزوم عمل به دستورات دینی که مبنا علمی نیز دارد نیازمند آگاهی انسان ها از عوارض ناشی از مصرف گوشت خوک می باشد
دریافت: 20 فروردین 1393 اصلاحات: 26 شهریور 1393 پذیرش: 30 شهریور 1393
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |