دوره 2، شماره 1 - ( شهریور 1393 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 41-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagheri-Nesami M. The role of Religious behaviors in health promotion of Iranian Elderly women A: qualitative study). JRH 2014; 2 (1) :31-41
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-91-fa.html
باقری نسامی معصومه. نقش رفتارهای مذهبی در ارتقاء سلامت زنان سالمند ایرانی: یک مطالعه کیفی . دین و سلامت. 1393; 2 (1) :31-41

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-91-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی مازندران
چکیده:   (6328 مشاهده)

  سابقه و هدف: سالمندی به عنوان یک آسیب عملکردی تدریجی در نتیجه کاهش پاسخ تطابقی به تنیدگی، همراه با خطر رشد بیماری های مرتبط با سن تعریف می شود. فرد سالمند برای مواجهه با تغییرات و تنش های زندگی به روش های مذهبی نیاز جدی دارد. مطالعات کمی قابل توجهی در زمینه نقش اعتقادات مذهبی در ارتقای سلامت به چاپ رسیده است. لذا این مطالعه کیفی با هدف تبیین چگونگی به کارگیری رفتارهای مذهبی در ارتقای سلامتی زنان سالمندان ایرانی طراحی و اجرا شد.

  مواد و روش ها: این مطالعه با رویکرد کیفی انجام شد. 25 مشارکت کننده در این پژوهش شرکت کردند. در مجموع داده های 25 مصاحبه و مشاهده تحلیل شد. همزمان با جمع آوری داده ها، تحلیل آن ها نیز با مرور مداوم متن مصاحبه، مشاهده و یادداشتهای در عرصه انجام گرفت . تحلیل محتوا به روش تحلیل محتوای گران هیمولاندمن انجام گرفت.

  یافته ها: براساس یافته ها625 کد مربوط به راهکارهای مذهبی اجرا شده جهت ارتقای سلامت توسط سالمندان استخراج گردید. از تقلیل و انتزاعی نمودن کد ها، در مجموع دو درون مایه اصلی شامل: عبادت مساله محور و عبادت هیجان محور پدیدار شد. درون مایه عبادت مساله محور به سه زیرطبقه: مشگل گشایی، گذراندن اوقات فراغت و رویارویی و نیز درون مایه اصلی عبادت هیجان محور به زیرطبقه: خویشتن داری طبقه بندی شد.

  استنتاج: بر اساس نتایج این مطالعه در خصوص نقش برجسته رفتارهای مذهبی در ارتقاء سلامت و با شناخت نیازها و رفتارهای عبادی سالمندان، دست اندرکاران تیم سلامتی قادر خواهند بود اقدامات پیشگیرانه آموزشی و مراقبتی لازم در جهت ارتقای سلامت زنان سالمند را پیش بینی، طراحی و اجرا نمایند.

  دریافت: 27 فروردین 1392                         اصلاحات: 20 مرداد 1393                      پذیرش: 15 شهریور 1393

متن کامل [PDF 292 kb]   (3374 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb