دوره 9، شماره 1 - ( شهریور 1400 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 52-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه روان‌شناسی تربیتی، دانشکده علوم انسانی، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران.
چکیده:   (1682 مشاهده)
سابقه و هدف: هدف از این پژوهش بررسی نقش سلامت معنوی در پیش‌بینی آسیب‌پذیری روانی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند بود.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه پژوهش از میان کارکنان دانشگاه و بر اساس جدول مورگان 123 نفر به‌عنوان نمونه به‌صورت تصادفی ساده انتخاب شدند و پرسش‌نامه‌های سلامت معنوی پولوتزین و الیسون و نشانگان روانی را کامل کردند. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها علاوه بر میانگین و انحراف معیار، از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 21، تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: بین نمره کلی سلامت معنوی با آسیب‌پذیری روانی رابطه معناداری وجود دارد. در بین خرده‌مقیاس‌ها به ترتیب افسردگی، حساسیت در روابط متقابل، وسواس، اضطراب و پرخاشگری بیشترین همبستگی را با تاب‌آوری داشتند (001/0P<). نتایج تحلیل رگرسیون خطی نشان داد سلامت معنوی توانست پیش‌بینی‌کننده میزان آسیب‌پذیری روانی و خرده‌مقیاس‌های آن باشد (001/0P<).
استنتاج: داده‌ها نشان می‌دهد افزایش سلامت معنوی، اختلالات روانی افراد را کاهش می‌دهد. همچنین می‌توان از نتایج این مطالعه برای تشخیص میزان آسیب‌های روان‌شناختی در کارکنان دانشگاه آزاد بیرجند و برنامه‌ریزی برای انجام مداخلات روان‌شناسی لازم در این گروه هدف استفاده کرد.
متن کامل [PDF 651 kb]   (1126 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.