دوره 8، شماره 1 - ( شهریور 1399 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 29-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه روان‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
چکیده:   (2277 مشاهده)
سابقه و هدف: سالمندی دوره حساسی از زندگی است و توجه به مسائل و نیازهای این مرحله از دغدغه‌های اجتماعی محسوب می‌شود. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین دل‌بستگی به خداوند و سرسختی روان‌شناختی با اضطراب مرگ در مردان سالمند بازنشسته انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-همبستگی است که سال 97 در شهر رودسر انجام شده است. جامعه پژوهش شامل 165 مرد سالمند بود که با کمک جدول مورگان، 88 نفر از آنان انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه‌های جمعیت‌شناختی، دل‌بستگی به خداوند بک و مک‌دونالد (BMSGQ: Beck and McDonald’s Attachment to God Questionnaire)، سرسختی روان‌شناختی اهواز (AHQ: Ahvaz Hardiness Questionnaire) و اضطراب مرگ تمپلر (TDA: Templer Death Anxiety) گردآوری و با استفاده از شیوه‌های آماری رگرسیون چندمتغیری و همبستگی پیرسون تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد بین اضطراب مرگ با دل‌بستگی به خداوند در سطح 0/463- و مؤلفه‌های آن شامل رابطه با خداوند، توکل به خداوند، اعتماد به خداوند و توجه به خداوند ارتباط منفی معنادار وجود دارد. همچنین بین اضطراب مرگ با سرسختی روان‌شناختی در سطح 0/329- ارتباط منفی معنادار وجود دارد.
استنتاج: نتایج این پژوهش نشان داد بین دل‌بستگی به خداوند و سرسختی روان‌شناختی با اضطراب مرگ در مردان سالمند بازنشسته ارتباط منفی معناداری وجود دارد. با توجه به ارتباط معنادار دل‌بستگی به خداوند و سرسختی روان‌شناختی با اضطراب مرگ، پیشنهاد می‌شود به‌منظور بهبود بهداشت روانی سالمندان، برای ارتقای باورهای معنوی و افزایش توان مقاومت آن‌ها برنامه‌ریزی شود.
 
متن کامل [PDF 958 kb]   (1564 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: روان شناسی اسلامی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.