Khosravi S A, Hosseinzadeh B, Shojaee A A, Sadeghi J. Mediating Role of Spiritual Intelligence in the Relationship Between Perfectionism and Life Expectancy Among Administrators of Azad University. JRH 2020; 8 (1) :49-56
URL:
http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-780-fa.html
خسروی سعید احمد، حسینزاده بابک، شجاعی علی اصغر، صادقی جمال. نقش واسطهای هوش معنوی در رابطه بین کمالگرایی و امید به زندگی مدیران دانشگاههای آزاد استان مازندران. دین و سلامت. 1399; 8 (1) :49-56
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-780-fa.html
استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران
چکیده: (1674 مشاهده)
سابقه و هدف: معنویت و هوش معنوی عنصری مهم در زندگی فردی و سازمانی افراد بوده و بیانگر مجموعهای از تواناییها، ظرفیتها و منابع معنوی است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطهای هوش معنوی در رابطه بین کمالگرایی و امید به زندگی مدیران دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران انجام شد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر به روش توصیفی- همبستگی انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران و معاونین واحدها، دانشکدهها و گروههای دانشگاههای آزاد اسلامی استان مازندران به تعداد 542 نفر بودند که به روش نمونهگیری تصادفی طبقهای، 225 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. به منظور جمعآوری دادهها از پرسشنامههای کمالگرایی اسدپور (1396)، امید به زندگی اشنایدر و همکاران (1991) و هوش معنوی بدیع و همکاران (1389) استفاده شد. دادهها با استفاده از آزمونهای رگرسیون تک متغیره و معادلات ساختاری بررسی گردیدند.
یافتهها: نتایج نشان دادند که متغیرهای کمالگرایی بر هوش معنوی و هوش معنوی بر امید به زندگی اثر مستقیم و معناداری دارند. همچنین کمالگرایی با نقش واسطهای هوش معنوی، به طور غیر مستقیم بر امید به زندگی تأثیر میگذارد. حدود 56 درصد از واریانس هوش معنوی توسط کمالگرایی، حدود 25 درصد از واریانس امید به زندگی توسط کمالگرایی و حدود 88 درصد از واریانس امید به زندگی توسط هوش معنوی تبیین گردید.
نتیجهگیری: آموزش و ارتقای هوش معنوی، کمالگرایی و امید به زندگی موجب تسهیل تصمیمگیری و سلامت روان میشود.