2- مرکز تحقیقات بیماریهای غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
چکیده: (2999 مشاهده)
سابقه و هدف: آینده هر کشور در دست کودکان و نوجوانان آن است و با تمرکز بر رفع نیازهای مرتبط با سلامتی آنها، احتمال اینکه بـزرگسالان جامعه زندگی سالم و ارزشــمندی را در آینده داشته باشند، افزایش مییابد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه نگرش مذهبی با رفتار تغذیهای در دانشآموزان دبیرستانی شهر یزد در سال 1397 انجام شد.
مواد و روشها: در مطالعه مقطعی- تحلیلی حاضر 500 نفر (250 دختر و 250 پسر) از دانشآموز شهر یزد به روش نمونهگیری تصادفی و به نسبت تعداد جمعیت هر مدرسه در سال تحصیلی 1397 انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامه سنجه دینداری سراجزاده و رفتار تغذیهای استاندارد بود. دادهها پس از ورود به نرمافزارSPSS 24 با استفاده از آمار توصیفی و آزمونهایt مستقل، ANOVA و ضریب همبستگی Pearson تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: در این مطالعه میانگین و انحراف معیار نمره نگرش مذهبی و رفتار تغذیهای دانشآموزان بهترتیب معادل 67/4±25/72 و 14/55±3/75 بود. بر مبنای نتایج، بین نمره نگرش مذهبی و رفتار تغذیهای دانشآموزان همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت (00/0P=، 88/0R=)؛ اما بین متغیر نگرش مذهبی با وضعیت اقتصادی (04/0) و رفتار تغذیهای با جنسیت (03/0) رابطه آماری معناداری مشاهده نشد.
استنتاج: نتایج نشان دادند که هرچه نگرش مذهبی بالاتر باشد، رفتار تغذیهای مطلوبتر خواهد بود؛ بنابراین، به نظر میرسد که ترویج و انجام دستورات و مناسک مذهبی میتواند به بهبود رفتار تغذیهای نوجوانان در جامعه کمک کند.