دوره 8، شماره 2 - ( اسفند 1399 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 18-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


استادیار، گروه روان‌شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده:   (1507 مشاهده)
سابقه و هدف: معنویت و فعالیت‌های معنوی از عوامل مهم مقابله با بیماری‌های مزمن است که سبب حفظ و ارتقای عزت‌نفس بیمار، ایجاد حس هدفمندی، افزایش آسودگی روانی و امیدواری می‌شود. در این راستا پژوهش حاضر با هدف ارزیابی ویژگی‌های روان‌سنجی نسخه فارسی پرسش‌نامه نیازهای معنوی در بیماران مبتلابه سرطان انجام شده است.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی بود. آزمودنی‌های پژوهش 100 نفر از بیماران مبتلابه سرطان در شهر گیلان بودند که به روش نمونه‌گیری در دسترس از مراکز و مؤسسات خیریه و انجمن‌های حمایت از بیماران سرطانی انتخاب شدند. در این مطالعه برای بررسی روایی پرسش‌نامه نیازهای معنوی از تحلیل عاملی به روش تجزیه به مؤلفه‌های اصلی و از آلفای کرونباخ برای بررسی میزان پایایی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج تحلیل عاملی نشان داد با چرخش به روش واریماکس، چهار مؤلفه عوامل معنوی، آشتی با خود، وجودی و ارائه فعال تأیید می‌شوند و مشخص شد پایایی کل پرسش‌نامه و خرده‌مقیاس‌ها زیاد است.
استنتاج: نتایج گویای آن بودند که مقیاس نیازهای معنوی روایی و پایایی مناسبی دارد و می‌تواند ابزار مناسبی برای پژوهش در حوزه معنویت باشد
 
متن کامل [PDF 911 kb]   (1168 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: روان شناسی اسلامی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.