دوره 6، شماره 2 - ( اسفند 1397 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 19-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه معارف اسلامی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (2938 مشاهده)
سابقه و هدف: مطالعات نشان می‌دهند که حضور در نماز جماعت اثرات سازنده‌ای بر هدایت معنوی و آرامش روانی افراد دارد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل اثرگذار بر حضور دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در نماز جماعت ظهر در مسجدالنبی (ص) انجام شد تا ضمن تحلیل عوامل مؤثر، راه‌کاری در راستای رونق‌بخشیدن به این فریضه الهی ارائه شود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی از مجموع جامعه آماری که 4000 دانشجوی مشغول به تحصیل در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (ص) در سال 1394 بودند، 500 نفر با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی- طبقه‌ای انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه‌ای شامل: اطلاعات دموگرافیک و عوامل اثرگذار بر شرکت در نماز جماعت بود که روایی و پایایی آن مورد تأیید می‌باشد. در این مطالعه تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 20 صورت گرفت.
یافته‌ها: نتایج آزمون‌های آماری نشان دادند که بین متغیرهای مورد مطالعه شامل: عوامل خانوادگی، گرایش دوستان، مشارکت مسئولان، تداخل زمانی با ساعت کلاس، انگیزه شخصی و سطح تحصیلات با میزان حضور در نماز جماعت رابطه معناداری وجود دارد.
استنتاج: با توجه به نتایج این پژوهش حمایت از دانشجویان، تنظیم ساعت کلاس و مشارکت بیشتر اساتید در ایجاد انگیزه و ترغیب دانشجویان به انجام این فریضه الهی اثرگذار بوده و مسئولان دانشگاه می‌توانند با برنامه‌ریزی بهتر، زمینه حضورحداکثری دانشجویان در نماز جماعت را فراهم آورند.
 
متن کامل [PDF 909 kb]   (2064 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: اخلاق پزشکی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.