دوره 2، شماره 1 - ( شهریور 1393 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 23-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi B, Zahrakar K, Davarniya R. Investigation into the Role of Religiosity and its Dimensions in Predicting of Marital Commitment of Personnel of State Welfare Organization of North Khorasan. JRH 2014; 2 (1) :15-23
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-102-fa.html
محمدی بهناز، زهراکار کیانوش، داورنیا رضا، شاکرمی محمد. بررسی نقش دینداری و ابعاد آن در پیش بینی تعهد زناشویی کارکنان سازمان بهزیستی خراسان شمالی. دین و سلامت. 1393; 2 (1) :15-23

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-102-fa.html


دانشگاه خوارزمی
چکیده:   (7411 مشاهده)

 سابقه و هدف: تعهد به این دلیل اهمیت دارد که با ارتباط بهتر، شادتر بودن و رفتار سازنده تر در طی مشکلات در ارتباط است، در نتیجه بررسی عواملی که در تعهد زناشویی نقش دارند نیز، اهمیت پیدا می کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش دینداری و ابعاد آن در پیش بینی تعهد زناشویی کارکنان سازمان بهزیستی خراسان شمالی بود.

  مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش تمامی کارکنان متأهل ادارات سازمان بهزیستی استان خراسان شمالی در سال 1392 و نمونه آن 155 نفر (67 مرد و 88 زن) بوده اند که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ‌ ای انتخاب گردیدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های تعهد زناشویی آدامز و جونز و دینداری گلاک و استارک استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS18 و به روش های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی صورت گرفت.

  یافته ها: نتایج نشان داد که دینداری و ابعاد آن رابطه مثبت و معناداری با تعهد زناشویی دارند (548/0 = r 01/0 > P ) و پیش بین مهمی برای تعهد زناشویی می باشند، بدین صورت که حدود 30 درصد از تغییرات تعهد زناشویی توسط دینداری قابل تبیین می باشد. همچنین نتایج نشان داد همبستگی تعهد زناشویی با سن (29/0 = r )، تعداد فرزندان (33/0 = r ) و مدت ازدواج (299/0 = r ) مثبت و معنادار می باشد (01/0 > P ).

  استنتاج: نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که دین مروج تعهد در فرد و نهاد ازدواج است و دینداری هدفی مقدس برای انجام ازدواج فراهم می کند، بنابراین می توان با ترویج و اشاعه باورهای دینی، پایبندی و تعهد به رابطه را در زوجین افزایش داد .

دریافت: 2 آبان 1392               اصلاحات: 13 شهریور 1393                     پذیرش: 30 شهریور 1393

متن کامل [PDF 291 kb]   (3830 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb