Religion and Health
دین و سلامت
JRH
Medical Sciences
http://jrh.mazums.ac.ir
1
admin
2345-5268
2345-5276
fa
jalali
1397
6
1
gregorian
2018
9
1
6
1
online
1
fulltext
fa
تبیین شاخصهای غذای طیب بهعنوان غذای برتر نسبت به غذای ارگانیک و فراسودمند
Indicators of Tayyib Foods as Foods Superior to Organic and Functional Foods
طب اسلامی- ایرانی
Islamic- Iranian Medicine
پژوهشي - مقاله اصیل
Original Research
<span style="background:white;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;">در ایدئولوژی اسلامی تغذیه بر جسم، فکر و ایمان انسان تأثیرگذار است و </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;">در منابع اسلامی گزارههای زیادی در زمینه تولید و تهیه مواد غذایی، تغذیه و فناوری غذایی وجود دارند که میتوانند مبنای طراحی فرایندها و سیستمهای غذایی باشند و یک برند برتر به نام "غذای طیب" را در مقیاس ملی و بینالمللی شکل دهند؛ از این رو </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;">در </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;">این مقاله تحلیلی به بررسی نظرات اسلامی در مورد غذای طیب،</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;"> لزوم استانداردسازی غذای طیب، </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;">تدوین شاخصهای غذای طیب براساس مبانی اسلامی و مقایسه شاخصهای استخراجی با معیارهای غذای حلال،</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;"> ارگانیک و فراسودمند </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;">(</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:10.0pt;">Functional Food</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;">) پرداخته شده است</span></span><strong><span dir="LTR"><span style="color:black;">.</span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;"> برند حلال حاصل تبدیل معیارهای لااقلی</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;"> دین اسلام در زمینه مواد غذایی به محصول و استانداردهای غذایی است. تحلیل عمیقتر گزارههای دینی ما را به پیش</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;">‎</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;">فرضهای بالاتری هدایت میکند که استفاده از آنها میتواند موجب شکلگیری یک برند غذایی برتر با عنوان برند غذایی طیب گردد که کیفیت آن به مراتب بالاتر از برند غذایی حلال میباشد. قرآن کریم عالیترین استانداردها را در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی تحت عنوان طیب ارائه نموده است تا تمامی جنبههای کیفیت را به لحاظ پاکبودن، بهداشتیبودن، ایمنبودن، مقویبودن و مغذیبودن تأمین نماید. اجرای چنین استانداردهای پیشرفتهای نیازمند فهم صحیح قرآن، کسب دانشهای مدرن، آموزش و ترویج عملی فرهنگ</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;"> طیب</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b zar;"> و اجرای سیستمهای تضمین ایمنی و کیفیت میباشد. </span></span>
In Islamic ideology, nutrition impacts man's body, mind, and faith. In Islamic resources, there are many propositions regarding food, nutrition and food technology, which could be considered as the basis of designing processes and food systems to develop a superior brand named as <em>Tayyib</em> food on a national and international scale. This paper reviews and analyzes the opinion of Islam on <em>Tayyib</em> food, the necessity of standardization of <em>Tayyib</em> food, determination of <em>Tayyib</em> food indicators, and comparison of the obtained indicators with Halal, organic, and functional food standards. Halal brand is the result of converting the Islamic criteria in the context of foods to food products and standards. Deeper analysis of religious propositions directs us to the higher presumptions, using which leads to the formation of a superior food brand, named as <em>Tayyib</em> brand with a quality far higher than the Halal brand. Holy Quran offers the highest standards for food hygiene and safety entitled as <em>Tayyib</em> to reach all aspects of quality in terms of cleanliness, health, safety, and nutrients. The implementation of such standards depends on precise realization of Quran, knowledge of modern sciences, education, promotion of the culture of Halal and <em>Tayyib</em>, as well as the implementation of safety and quality assurance systems
ایدئولوژی اسلامی, ایمنی مواد غذایی, تغذیه, سلامت, طیب
Food safety, Health, Islamic ideology, Nutrition, Tayyib
62
68
http://jrh.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-800-2&slc_lang=fa&sid=1
Sara
Naji-Tabasi
سارا
ناجی طبسی
s.najitabasi@rifst.ac.ir
10031947532846005416
10031947532846005416
Yes
Department of Food Nanotechnology, Research Institute of Food Sciences and Technology (RIFST), Mashhad, Iran
گروه نانوفناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
Hussain
Zamani
حسین
زمانی
10031947532846005417
10031947532846005417
No
2- Assistant Professor, Department of Food Industry Machines, Research Institute of Food Sciences and Technology (RIFST), Mashhad, Iran
2- استادیار، گروه طراحی ماشینآلات مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
Javad
Feizy
جواد
فیضی
10031947532846005418
10031947532846005418
No
3- Assistant Professor Department of Food Chemistry, Research Institute of Food Sciences and Technology (RIFST), Mashhad, Iran
3- استادیار، گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران