جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای عراقیان مجرد

فرشته عراقیان مجرد، سید حسین حسینی کارنامی، رویا ملک‌زاده، تورج اسدی، مریم خزائی پول، قاسم عابدی، سیده محدثه نبوی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( شهریور ۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: امـروزه محیط‌ مراقبت بهداشتی به‌سرعت در حال تغییر است و پرستاران روزانه در عملکردشان با مسائل و موضوعات اخلاقی متعددی مواجه هستند و در معرض خطر تعارضات اخلاقی قرار دارند. این مطالعه با هدف تبیین تجربیات پرستاران از تعارضات اخلاقی در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران سال ۱۳۹۸ انجام ‌شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع کیفی است که در مراکز آموزشی درمانی استان مازندران انجام شد. محقق برای جمع‌آوری داده‌ها از مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته استفاده کرد. معیارهای ورود به مطالعه شامل پرستارانی بود که حداقل یک سال سابقه کار در بیمارستان داشتند و ضمن تمایل به انجام مصاحبه، قادر به بیان تجربیات خود در خصوص تعارضات اخلاقی بودند. به‌منظور تحلیل محتوا از رویکرد کیفی گرانهیم و لوندمن استفاده شد.
یافته‌ها: در این مطالعه با ۲۲ شرکت‌کننده  (۱۶ زن و ۶ مرد) ﻣﺼﺎﺣﺒﻪ ﻋﻤﻴﻖ و ﻧﻴﻤﻪ ﺳﺎﺧﺘﺎرﻳﺎﻓﺘﻪ انجام شد. از تحلیل داده‌ها ۳ درون‌مایه اصلی و ۱۱ درون‌مایه فرعی استخراج شد. درون‌ﻣﺎﻳﻪﻫﺎی اﺻﻠﻲ اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ شامل «عوامل مرتبط با ﺳﺎزﻣﺎن»، «عوامل مرتبط با ارتباط مؤثر» و «دوراهی بین اخلاق و قانون» ﺑﻮد.
استنتاج: با توجه به یافته‌های این مطالعه، مدیران و سایر اعضای تیم بهداشـت و درمان باید از پرستاران هنگام مواجهه با چالش‌های اخلاقی حمایت کنند و دوره‌های آموزشی حین تحصیل و دوره‌های آموزشی مداوم برای شاغلان پرستاری برگزار کنند.
فرشته عراقیان مجرد، زینب امیرخانلو، هدایت جعفری،
دوره ۹، شماره ۲ - ( اسفند ۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: جهت‌گیری مذهبی تأثیرات مثبتی بر سطح سلامت عمومی و افزایش کیفیت مراقبت پرستاران دارد که به ارتقای سطح توانمندی و بازدهی بیمارستان‌ها منجر می‌شود. هدف پژوهش حاضر بررسی جهت‌گیری مذهبی در پرستاران و دانشجویان پرستاری است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقالات فارسی در پایگاه‌های اطلاعاتی فارسی‌زبان مانند Magiran، SID، Elmnet، Noormags و IranMedex با کلیدواژه‌های جهت‌گیری مذهبی، مذهب، پرستار، دانشجوی پرستاری و بیمارستان از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۹جست‌وجو شد. برای جست‌وجوی مطالعات به زبان انگلیسی از کلیدواژه‌های Religious orientation، Religion، Nurse، Nursing Student و Hospital در پایگاه داده‌های Pubmed و Scopus در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ استفاده شد.
یافته‌ها: از بین ۱۵ مقاله، ۷ مقاله از نوع توصیفی همبستگی، ۳ مقاله از نوع توصیفی مقطعی، ۳ مقاله از نوع توصیفی تحلیلی، ۱ مقاله از نوع تحلیلی اکتشافی و ۱ مقاله از نوع مدل‌سازی معادلات ساختاری بود. یافته‌ها نشان داد جهت‌گیری مذهبی درونی با سلامت معنوی، سلامت عمومی، نگرش به سالمند، سازگاری شغلی پرستاران، امیدواری، کیفیت مراقبت پرستاری، حساسیت فرهنگی، حساسیت اخلاقی، سن، سابقه‌ کار، بهزیستی روانی و پذیرش مرگ رابطه مثبت و با وسواس مرگ، مؤلفه‌های سلامت روان، افسردگی و اجتناب از مرگ رابطه منفی و معناداری دارد.
استنتاج: نتایج این مطالعه بیانگر ضرورت توجه به جهت‌گیری مذهبی در ارتباط با عملکرد پرستاران و دانشجویان پرستاری است. پیشنهاد می‌شود مدیران و گروه‌های آموزشی به‌منظور برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه برای پرستاران و دانشجویان پرستاری، با هدف به‌کارگیری جهت‌گیری مذهبی در ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران اقدام کنند
سید حمزه حسینی، فرشته عراقیان مجرد، سیده حکیمه هاشمی، رحمت اله مرزبند،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( اسفند ۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: معنویت و سلامت معنوی یکی از ابعاد سلامت شمرده می‌شود. شیوع بیماری کرونا نه‌تنها بر سلامت روان افراد، بلکه بر سلامت معنوی آن‌ها هم اثر گذاشت. هدف مطالعه‌ی حاضر تبیین تجربیات معنوی بیماران مبتلا به کووید۱۹ بوده است.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر پژوهشی کیفی و از نوع تحلیل محتوای قراردادی است. مشارکت‌کنندگان شامل بیماران مبتلا به کووید۱۹ هستند. نمونه‌گیری به‌صورت هدفمند انجام شد. ابزار جمع‌آوری ﺩﺍﺩﻩ‌ﻫﺎ ﻣﺼﺎﺣﺒﻪ‌ی‌ ﻋﻤﻴﻖ با سؤالات نیمه‌ساختاریافته بود. برای تحلیل داده‌ها از رویکرد کیفی گرانهیم و لوندمن و نرم‌افزار وان‌نت ۲۰۱۶ استفاده شد. برای بررسی صحت و استحکام مطالعه از معیارهای پیشنهادی گوبا و لینکلن استفاده شد.
یافته‌ها: در این مطالعه، با ۱۴ بیمار مصاحبه شد. یافته‌های مطالعه شامل دو مضمون اﺻﻠﯽ و هشت زیﺮ مضمون احساس تقرب به خدا، بیداری معنوی، دانستن قدر عافیت، پذیرش قضا و قدر الهی از مضمون‌های فرعی تجربه‌ی تکامل دینی و نیز نفی هرگونه علیت فراطبیعی، تجربه‌ی تعارض باور به عدالت الهی و بیماری، اضطراب مرگ، عدم حمایت عاطفی بود.
استنتاج: نتایج مطالعه‌ی حاضر حاکی از دو طیف متفاوت (تقویت باورهای معنوی، تضعیف باورهای معنوی) بیماران بوده است. حرفه‌مندان سلامت می‌توانند از یافته‌های مطالعه در مراقبت کل‌نگر و معنوی بیماران استفاده کنند.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb