دوره 10، شماره 2 - ( اسفند 1401 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghili M, Nanwa T, Babaie E, pourshafie M. Prediction of Life Satisfaction Based on Islamic Lifestyle, Patience, and Tolerance of Failure among Women. JRH 2023; 10 (2) :1-10
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-967-fa.html
عقیلی مجتبی، نانوا طیبه، بابایی انسیه، پورشفیع مژگان. پیش‌بینی رضایت از زندگی بر اساس سبک زندگی اسلامی، شکیبایی و تحمل ناکامی در بین زنان. دین و سلامت. 1401; 10 (2) :1-10

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-967-fa.html


گروه روان‌شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
چکیده:   (1727 مشاهده)
سابقه و هدف: پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی رضایت از زندگی بر اساس سبک زندگی اسلامی، شکیبایی و تحمل ناکامی در بین زنان شهر بابلسر استان مازندران انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی از نوع همبستگی است.
مواد و روش‌ها: جامعه پژوهش شامل تمام زنان شهر بابلسر بود که از میان آن‌ها، 350 نفر به روش در دسترس انتخاب شدند. روش گردآوری اطلاعات به صورت نظرسنجی اینترنتی بود. برای گردآوری داده‌ها از پرسش‌نامه رضایت از زندگی داینر و همکاران (1985)، سبک زندگی اسلامی کاویانی (1388) و تحمل ناکامی هارینگتون و شکیبایی ایوانز (1980) استفاده شد. برای تجزیه‌وتحلیل آماری از تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام در نرم‌افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد.
یافته ها: نتایج تجزیه‌وتحلیل اطلاعات نشان داد متغیرهای ملاک سبک زندگی اسلامی و تحمل ناکامی، توانایی پیش‌بینی رضایت از زندگی را در بین زنان دارند (01/0>P). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه حاکی از آن است که سبک زندگی اسلامی و تحمل ناکامی توانایی پیش‌بینی 28 درصد از رضایت از زندگی را دارند (05/0>P).
استنتاج: با توجه به نتایج، ضرورت تقویت سبک زندگی اسلامی با گسترش زندگی مبتنی بر آموزه‌های اسلامی در نهادهای مختلف و پرورش ویژگی‌های شخصیتی مثبت و سازنده مانند شکیبایی و تحمل ناکامی می‌تواند مورد توجه همگان قرار گیرد. لذا، تقویت و طراحی برنامه‌های مبتنی بر فرهنگ اسلامی برای آموزش خانواده‌ها ضروری به نظر می‌رسد.
متن کامل [PDF 792 kb]   (799 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb