دوره 9، شماره 2 - ( اسفند 1400 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 36-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoudi nasab A, Saravani S, Zargham Hajebi M. Prediction of Death Anxiety among COVID-19 Patients Based on Meaning of Life, Spiritual Intelligence, and Social Cohesion. JRH 2022; 9 (2) :24-36
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-947-fa.html
محمودی نسب آلا، سراوانی شهرزاد، ضرغام حاجبی مجید. پیش‌بینی اضطراب مرگ بر اساس معنای زندگی، هوش معنوی و همبستگی اجتماعی در بیماران کرونا. دین و سلامت. 1400; 9 (2) :24-36

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-947-fa.html


گروه روان‌شناسی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم
چکیده:   (3838 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری همه‌گیر کرونا با تهدید سلامتی جسمانی موجب مختل شدن زندگی روزمره و ایجاد اضطراب مرگ ناگهانی در افراد شده است. پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی اضطراب مرگ در بیماران کرونا بر اساس معنای زندگی، هوش معنوی و همبستگی اجتماعی انجام شد.
مواد و روش‌ها: جامعه آماری پژوهش حاضر را بیماران مبتلا به کرونا مراجعه‌کننده به پنج بیمارستان شهر قم در سال 1399 تشکیل دادند. 120 نفر از این افراد به‌صورت در دسترس انتخاب شدند و به پرسش‌نامه‌های اضطراب مرگ Templar، معنای زندگی Steger، هوش معنوی King و زیرمقیاس همبستگی اجتماعی از پرسش‌نامه بهزیستی اجتماعی Keyes پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با نرم‌افزار SPSS نسخه 24 تجزیه‌و‌تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد معنای زندگی، هوش معنوی و همبستگی اجتماعی توانایی پیش‌بینی اضطراب مرگ را در بیماران مبتلا به کووید 19 دارند (01/0>P). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه حاکی از آن بود که معنای زندگی، هوش معنوی و همبستگی اجتماعی 31 درصد از اضطراب مرگ این بیماران را پیش‌بینی می‌کنند (05/0>P).
استنتاج: با توجه به نتایج می‌توان به ضرورت تقویت معنا در زندگی، هوش معنوی و همبستگی اجتماعی به‌عنوان عوامل تأثیرگذار بر کاهش اضطراب مرگ در بیماران کرونایی پی برد. این نکته کلیدی در ایران که باورهای مذهبی و فرهنگی حمایت‌کننده دارد، در طراحی برنامه‌های درمانی برای این بیماران مفید و ضروری است. ازاین‌رو پیشنهاد می‌شود در مداخلات درمانی این سه عامل مورد توجه کادر درمانی قرار گیرد.
 
متن کامل [PDF 759 kb]   (974 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: علوم قرآن و حدیث

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb