دوره 7، شماره 2 - ( اسفند 1398 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 32-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagheri Sheykhangafshe F, Shabahang R. Prediction of Psychological Wellbeing of Elderly People based on Spirituality, Social Support, and Optimism. JRH 2020; 7 (2) :22-32
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-716-fa.html
باقری شیخانگفشه فرزین، شباهنگ رضا. پیش‌بینی بهزیستی روان‌شناختی سالمندان براساس معنویت، حمایت اجتماعی و خوش‌بینی. دین و سلامت. 1398; 7 (2) :22-32

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-716-fa.html


1- کارشناسی ارشد روان‌شناسی عمومی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده:   (3020 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه با وجود پیشرفت علم بهداشت و گسترش آن، هر ساله بر شمار سالمندان جهان افزوده می‌شود؛ از این رو، توجه به افزایش بهزیستی روان‌شناختی سالمندان امری لازم و ضروری می‌باشد. در این ارتباط، از طریق افزایش معنویت، حمایت اجتماعی و خوش‌بینی می‌توان به این مهم دست یافت. با توجه به مطالب بیان‌شده، پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی بهزیستی روان‌شناختی سالمندان براساس معنویت، حمایت اجتماعی و خوش‌بینی انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از مطالعات توصیفی- همبستگی می‌باشد. جامعه آماری پژوهش را سالمندان ناحیه یک شهر رشت در سال 1397 تشکیل دادند. حجم نمونه معادل 300 نفر بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از مقیاس بهزیستی روان‌شناختی 18 گویه‌ای Ryff (1989)، پرسشنامه معنویت Parsian و Dunning (2009)، سنجه حمایت اجتماعی Sherbourne و Stewart (1991) و آزمون تجدیدنظرشده جهت‌گیری زندگی Scheier و  Carver(1985) جمع‌آوری گردیدند و توسط نرم‌افزار SPSS 24 و با استفاده از روش همبستگی Pearson و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان دادند که معنویت، حمایت اجتماعی و خوش‌بینی، همبستگی مثبتی با بهزیستی روان‌شناختی سالمندان دارند (001/0>P). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز حاکی از آن بودند که معنویت، حمایت اجتماعی و خوش‌بینی، 54 درصد از بهزیستی روان‌شناختی سالمندان را پیش‌بینی می‌کنند.
استنتاج: با توجه به نتایج به‌دست‌آمده می‌توان گفت که با کسب معنویت، ارائه حمایت اجتماعی و افزایش میزان خوش‌بینی در زندگی می‌توان بهزیستی روان‌شناختی سالمندان را افزایش داد.
 
متن کامل [PDF 872 kb]   (1699 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: علوم قرآن و حدیث

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb