سابقه و هدف: یکی از شایعترین مشکلات روحی و روانی در جامعه امروزی، اضطراب است. در این ارتباط، پژوهش حاضر با هدف بررسی سلامت معنوی و اضطراب دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان صورت گرفت.
مواد و روشها: پژوهش حاضر از نوع مطالعات مقطعی و بهصورت توصیفی- تحلیلی میباشد. جامعه آماری آن را 314 نفر از دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1393 تشکیل دادند که بهصورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در پژوهش، پرسشنامه سلامت معنوی Palutzian و Ellison (Spiritual Well-Being Scale: SWB) و پرسشنامه اضطراب Beck بود. دادهها نیز با استفاده از آزمونهای آماری پارامتریک (آزمون t دونمونهای و ضریب همبستگی پیرسون) در نرمافزار 20 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که سلامت معنوی دانشجویان در حد متوسط (4/49 درصد) قرار دارد و اضطراب آنها کمترین میزان (33 درصد) را به خود اختصاص داده است. میان سلامت معنوی و میزان اضطراب نیز همبستگی منفی (398/0-= (rمشاهده گردید.
استنتاج: با توجه به اینکه سلامت معنوی منجر به کاهش اضطراب میشود، این نتایج نشاندهنده اهمیت پرداختن به موضوع معنویت در بین دانشجویان پرستاری و مامایی و ضرورت انجام برنامهریزیهای لازم برای ارتقای سطح معنویت دانشجویان میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |