سابقه و هدف: در زندگی فردی و اجتماعی افراد تصمیمگیریهای مخاطرهآمیز اهمیت بالایی دارند و اختلال در این نوع تصمیمگیریها هستهی اصلی پدیدهی تکانشگری و رفتارهای تکانشی را تشکیل میدهد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطهی سلامت معنوی و عزت نفس با تکانشگری در دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز بود.
مواد و روشها: در این پژوهش 285 نفر از دانشجویان به روش تصادفی خوشهای انتخاب شدند و سه پرسشنامهی سلامت معنوی، عزت نفس و تکانشگری را تکمیل نمودند. سلامت معنوی و عزت نفس بهعنوان متغیرهای پیشبین و تکانشگری متغیر ملاک درنظر گرفته شد. تحقیق حاضر از نوع همبستگی بود و دادههای تحقیق با ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیری تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد که افراد با سلامت معنوی و عزت نفس بالا از تکانشگری پایینتری برخوردار هستند. ضرایب تحلیل رگرسیون با روش ورود مکرر برای ترکیب خطی متغیرهای سلامت معنوی و عزت نفس با تکانشگری در سطح کمتر از 001/0 معنادار بود.
استنتاج: یافتههای پژوهش از وجود رابطه بین سلامت معنوی و عزت نفس با تکانشگری در دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز حمایت میکند؛ بنابراین کسانیکه سلامت معنوی و عزت نفس بالاتری دارند، تکانشگری پایینتری دارند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |