دوره 9، شماره 1 - ( شهریور 1400 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 36-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Araghian Mojarad F, Hosseini Karnami S H, Malekzadeh R, Assadi T, Khazaee-Pool M, Abedi G et al . Nurses’ Experiences of Moral Conflicts in the Educational and Medical Centers of Mazandaran University of Medical Sciences in 2019. JRH 2021; 9 (1) :24-36
URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-892-fa.html
عراقیان مجرد فرشته، حسینی کارنامی سید حسین، ملک‌زاده رویا، اسدی تورج، خزائی پول مریم، عابدی قاسم و همکاران.. تبیین تجربیات پرستاران از تعارضات اخلاقی در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران سال 1398. دین و سلامت. 1400; 9 (1) :24-36

URL: http://jrh.mazums.ac.ir/article-1-892-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (2421 مشاهده)
سابقه و هدف: امـروزه محیط‌ مراقبت بهداشتی به‌سرعت در حال تغییر است و پرستاران روزانه در عملکردشان با مسائل و موضوعات اخلاقی متعددی مواجه هستند و در معرض خطر تعارضات اخلاقی قرار دارند. این مطالعه با هدف تبیین تجربیات پرستاران از تعارضات اخلاقی در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران سال 1398 انجام ‌شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع کیفی است که در مراکز آموزشی درمانی استان مازندران انجام شد. محقق برای جمع‌آوری داده‌ها از مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته استفاده کرد. معیارهای ورود به مطالعه شامل پرستارانی بود که حداقل یک سال سابقه کار در بیمارستان داشتند و ضمن تمایل به انجام مصاحبه، قادر به بیان تجربیات خود در خصوص تعارضات اخلاقی بودند. به‌منظور تحلیل محتوا از رویکرد کیفی گرانهیم و لوندمن استفاده شد.
یافته‌ها: در این مطالعه با 22 شرکت‌کننده  (16 زن و 6 مرد) ﻣﺼﺎﺣﺒﻪ ﻋﻤﻴﻖ و ﻧﻴﻤﻪ ﺳﺎﺧﺘﺎرﻳﺎﻓﺘﻪ انجام شد. از تحلیل داده‌ها 3 درون‌مایه اصلی و 11 درون‌مایه فرعی استخراج شد. درون‌ﻣﺎﻳﻪﻫﺎی اﺻﻠﻲ اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ شامل «عوامل مرتبط با ﺳﺎزﻣﺎن»، «عوامل مرتبط با ارتباط مؤثر» و «دوراهی بین اخلاق و قانون» ﺑﻮد.
استنتاج: با توجه به یافته‌های این مطالعه، مدیران و سایر اعضای تیم بهداشـت و درمان باید از پرستاران هنگام مواجهه با چالش‌های اخلاقی حمایت کنند و دوره‌های آموزشی حین تحصیل و دوره‌های آموزشی مداوم برای شاغلان پرستاری برگزار کنند.
واژه‌های کلیدی: اخلاق، تعارضات، پرستاران، تحقیق کیفی
متن کامل [PDF 996 kb]   (2096 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي - مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دین و سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Religion and Health

Designed & Developed by : Yektaweb